Pri raziách po teroristickom útoku v Londýne zatýkali ľudí

TA3 ČTK TASR
23.3.2017 10:00

Britská polícia v reakcii na stredajší teroristický útok v Londýne uskutočnila na niekoľkých miestach v Británii razie, pri ktorých zadržala viacero osôb. Oznámil to šéf protiteroristického oddelenia metropolitnej polície Mark Rowley.

Polícia pri raziách zatkla najprv osem ľudí. Záťah sa uskutočnil aj v Birminghame, kde podľa informácií televízie SkyNews polícia zadržala troch ľudí. Okrem toho bol dopoludnia zatknutý muž na tretej adrese v Birminghame, ktorý sa nachádza v anglickom grófstve West Midlands. Nikto zo zadržaných nebol obvinený a polícia neuviedla ich totožnosť. Osoby sú vo veku 21 až 58 rokov.

Londýnska Metropolitná polícia takisto oznámila, že podnikla razie v meste Brighton a na juhovýchode Londýna, ktoré už ukončila. Ešte prebiehajú razie na adresách v Birminghame, vo východnom Londýne a vo Walese. Polícia sa domnieva, že páchateľ konal sám a že bol inšpirovaný "medzinárodným terorizmom".

Podľa Rowleyho nemá polícia informácie o tom, že by verejnosti bezprostredne hrozilo nejaké ďalšie nebezpečenstvo. Na webe sa medzitým špekuluje o možných väzbách útočníka na Birmingham. "Ten muž z Londýna tu žil," citovala agentúra AP istého svedka z Birminghamu. Špekulácie živí aj fakt, že do tohto anglického mesta viedli stopy útokov v Paríži a Bruseli.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok