Na stavenisku Jaguara zahynul robotník, pritlačila ho plošina

TA3 TASR
22.3.2017 15:56

Pri prácach na výstavbe závodu automobilky Jaguar Land Rover v Nitre zahynul 22-ročný robotník. K tragickej udalosti došlo v pondelok 20. marca.

Na stavenisku Jaguara zahynul robotník, pritlačila ho plošina
SITA/Martin Havran

„Pracovník pracoval v koši pohyblivej pracovnej plošiny vo výške približne desať metrov. Pri jej obsluhe dal kôš plošiny do pohybu a následne došlo k pritlačeniu pracovníka medzi oceľovú strešnú konštrukciu a zábradlie koša plošiny. Pracovník utrpel zranenia, na základe ktorých v nemocnici zomrel,“ uviedol hlavný nitriansky inšpektor práce Róbert Bulla.

Na pracovisku kde sa smrteľný úraz stal, už Inšpektorát práce v Nitre vykonáva inšpekciu. Tá je zameraná na dodržiavanie predpisov na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.

„Z doterajšieho šetrenia bolo zistených viacero porušení právnych predpisov a ostatných predpisov na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. Miera zavinenia vo vzťahu k zodpovednosti za smrteľný úraz sú predmetom inšpekcie práce. Za zistené nedostatky môže byť uložená sankcia až do výšky 200.000 eur,“ povedal Bulla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok