Oscary strácajú divákov, môže za tým byť bojkot

TA3 TASR
28.2.2017 00:01

Slávnostné vyhlasovanie víťazov cien americkej Akadémie filmových umení a vied sledovalo v televízii 32,9 milióna divákov, čo je o vyše milióna menej ako vlani a najmenej od roku 2008. Uviedla to Nielsenova spoločnosť, ktorá upozornila na výrazný pokles sledovania ceremoniálu vysielaného televíziou ABC.

Vlani udeľovanie Oscarov sledovalo 34,3 milióna televíznych divákov. V roku 2008 ich bolo iba 32 miliónov. Slávnostný program moderoval televízny moderátor Jimmy Kimmel, ktorý si rovnako ako viacerí laureáti viackrát rýpol do prezidenta Donalda Trumpa. Dalo sa to očakávať po politicky vyostrenej atmosfére na udeľovaní Zlatých glóbusov začiatkom januára, kde sa rad laureátov vrátane herečky Meryl Streepovej obul do Trumpa.

Následne niektorí z jeho stúpencov vyzvali na divácky bojkot udeľovania Oscarov, čo môže byť čiastočným vysvetlením poklesu počtu divákov oproti minulému roku. Televízne publikum sledujúce vyhlasovanie Oscarov sa však zmenšuje už po tri roky. V rokoch 2014 a 2013 malo vždy po vyše 40 miliónov divákov, zatiaľ čo v roku 2015 ich bolo 37,3 milióna.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok