Čechom pribudnú nové významné dni, návrh komunistov vláda neodobrila

TA3 TASR
27.2.2017 18:29

Česká vláda premiéra Bohuslava Sobotku zamietla iniciatívu českomoravských komunistov z KSČM na opätovné zaradenie trestného činu príživníctva do Trestného zákonníka. Naopak, podporila návrh skupiny 101 poslancov všetkých parlamentných klubov, v zmysle ktorého by v ČR mali pribudnúť dva významné dni.

Čechom pribudnú nové významné dni, návrh komunistov vláda neodobrila
SITA/AP

Prvým z nich bude 9. marec ako deň pripomínajúci Vyhladenie  terezínského rodinného tábora v Auschwitz II-Birkenau, druhým 18. jún ako Deň hrdinov druhého odboja. Informáciu priniesli české elektronické médiá. Terezínsky rodinný tábor predstavoval osobitnú sekciu vyhladzovacieho tábora Auschwitz II-Birkenau, kam v období rokov 1943-1944 deportovali z terezínskeho geta celkove asi 17.500 osôb.

Deň hrdinov druhého odboja pripadne na výročný deň posledného boja skupiny siedmich československých výsadkárov vrátane dvojice páchateľov atentátu na ríšskeho protektora v Prahe Reinharda Heydricha - Jozefa Gabčíka a Jana Kubiša - s príslušníkmi síl SS a gestapa v Kostole sv. Cyrila a Metoda v Prahe z 18. júna roku 1942.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok