Podozrivého z Heidelbergu nemôže polícia vypočúvať, dôvodom sú jeho zranenia

TA3 TASR
26.2.2017 12:31

Nemecká polícia pokračuje v zisťovaní motívu muža zadržaného po tom, ako v sobotu s vozidlom vrazil do skupiny chodcov a zabil jedného človeka. Vypočúvať ho vzhľadom na strelné poranenie zatiaľ nemohli, oznámil policajný hovorca.

Podozrivého z Heidelbergu nemôže polícia vypočúvať, dôvodom sú jeho zranenia
Twitter: CNN/Mannheim police

Terorizmus ako pozadie činu však polícia ešte v sobotu neskoro večer vylúčila. "Dôvod spočíva v psychike páchateľa," uviedol hovorca heidelberskej polície pre tlačovú agentúru APA. Miestne médiá už krátko po udalosti tvrdili, že zadržaný vodič auta trpí duševnou poruchou.

Zadržaným podozrivým je 35-ročný Nemec bez migračného pozadia, zdôraznila polícia v západonemeckom meste v odpovediach na otázky ľudí z Nemecka i zahraničia, ktoré ju podľa dnešného vyjadrenia hovorcu pre agentúru DPA zamestnávali v sobotu celé hodiny. Muž s autom vrazil v sobotu popoludní zrejme úmyselne do skupiny chodcov na námestí v centre Heidelbergu. Policajti ho zastavili výstrelmi, keď vyzbrojený nožom unikal z miesta činu. Vozidlo zachytilo troch ľudí vrátane 73-ročného muža, ktorý neskôr podľahol zraneniam.

Ďalší dvaja chodci s menšími zraneniami sú občanmi Rakúska, povedal dnes hovorca rakúskeho ministerstva zahraničných vecí pre APA. Ide o muža a ženu, ktorí v Heidelbergu žijú už niekoľko rokov. Obaja sú v dobrom stave, ich pomliaždeniny si vyžiadali len ambulantné ošetrenie. Predošlé správy hovorili o zranenom Rakúšanovi a žene z Bosny a Hercegoviny. Hovorca heidelberskej polície dnes tiež uviedol, že nie je zatiaľ známe, či mal zadržaný muž v úmysle na úteku nožom zraniť aj ďalších ľudí. Dodal, že vozidlo použité pri úteku bolo prenajaté a malo evidenčné číslo z Hamburgu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok