Násilie na kresťanoch stúpa, Egypt chce ich lepšiu ochranu

TA3 TASR
26.2.2017 08:49

Egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí nariadil vláde, aby prijala všetky potrebné opatrenia na ochranu kresťanov na nepokojnom Sinajskom polostrove. Prezident tak reagoval na vlnu útokov islamských militantov, pri ktorých za posledný mesiac v oblasti severosinajského mesta Aríš zahynulo už minimálne šesť kresťanov.

Násilie na kresťanoch stúpa, Egypt chce ich lepšiu ochranu
SITA/AP

Podľa egyptskej štátnej televízie kvôli týmto násilnostiam utieklo z domovov už viac ako 200 kresťanských obyvateľov egyptskej provincie Severný Sinaj, ktorí sa uchýlili do susednej provincie Ismáílíja. Podľa Sísího je potrebné zabrániť opakovaniu takýchto útokov, ktoré ohrozujú stabilitu a bezpečnosť Egypta a pomôcť utečencom pri návrate do pôvodných domovov.

Pri jednom z posledných útokov z tohto týždňa islamskí militanti uniesli a zaživa upálili dvoch sinajských koptských kresťanov. Úrady tieto útoky pripisujú militantom zo sinajskej odnože extrémistickej organizácie Islamský štát. Džihádisti nedávno zverejnili video, v ktorom hrozia vlnou útokov na egyptských koptských kresťanov. Tí podľa militantov pomáhajú Západu v jeho vojne voči islamu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok