Ozbrojený muž v Heidelbergu vrazil autom do davu, polícia ho postrelila

TA3 TASR ČTK
25.2.2017 19:12

Po incidente v nemeckom meste Heidelberg, kde narazilo auto do skupiny chodcov, podľahol svojim zraneniam 73-ročný muž. Informovala o tom polícia, pričom tiež poskytla údaje o ďalších dvoch zranených chodcoch, ako aj o vodičovi auta, ktorého policajti postrelili, keď unikal z miesta udalosti.

Jeden z chodcov je mŕtvy

Incident sa stal okolo 16. hodiny v centre mesta Heidelberg na Bismarckovom námestí, informoval policajný hovorca. Muža podozrivého z úmyselného zrazenia chodcov policajný hovorca identifikoval ako 35-ročného Nemca. Policajti ho zastavili výstrelmi blízko námestia v centre Heidelbergu, odkiaľ po náraze auta do chodcov unikal vyzbrojený nožom.

Okrem 73-ročného muža, ktorý neskôr podľahol ťažkým poraneniam, utrpeli ľahšie zranenia 32-ročný občan Rakúska a 29-ročná žena z Bosny a Hercegoviny. Oboch ľahko zranených ošetrili ambulantne, zatiaľ čo postreleného vodiča previezli do nemocnice.

Zrejme nejde o terorizmus

Policajný hovorca zdôraznil, že zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by mal incident teroristické pozadie. Miestne médiá krátko po udalosti uviedli, že zadržaný vodič auta trpí duševnou poruchou. "Motív spočíva v psychike útočníka," povedal bez ďalších podrobností hovorca polície. Vodič je podľa polície nemeckým občanom, jeho meno však neoznámili.

Polícia pri zásahu na rušnom námestí Bismarckplatz, kde k incident odohral, nasadila i jeden zo svojich vrtuľníkov, ktorý využila na zhotovenie záberov zo vzduchu. K poškodenému autu tiež priviedli psa vycvičeného na vyhľadávanie výbušnín, výsledok však bol negatívny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok