Pred súd pôjdu ďalší takáčovci, na šiestich členov vydali zatykač

TA3 TASR
23.2.2017 06:06

Sudca Špecializovaného trestného súdu vydal zatykač na šesť osôb považovaných za členov bratislavskej skupiny takáčovcov.

Európsky aj medzinárodný rozkaz

"Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu - pracovisko Banská Bystrica vydal príkaz na zatknutie pre šesť osôb obvinených pre zločin založenia a podporovania zločineckej skupiny a ďalšie. U jednej z obvinených osôb vydal sudca okrem príkazu na zatknutie aj európsky a medzinárodný zatýkací rozkaz," informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Ako prvá o vydaní zatykača dnes informovala TV Markíza. Zatykač je vydaný podľa tohto zdroja aj na známeho autora kriminálnych príbehov Václava Kincla. Ďalší traja členovia bratislavskej skupiny takáčovcov budú definitívne stíhaní za mrežami vo väzbe. Medzi nimi aj údajný boss skupiny Ľubomír Kudlička, prezývaný Kudla.

Rozhodol o tom 9. februára na svojom neverejnom zasadnutí Najvyšší súd SR. Na strane druhej súd prepustil na slobodu ďalších troch členov skupiny a medzi nimi známeho bobistu a olympionika Milana Jagnešáka. Informoval vtedy o tom hovorca NS SR Boris Urbančík.

Údajný boss je za mrežami

V utorok 7. februára NS SR rozhodol, že iní traja členovia bratislavskej skupiny takáčovcov budú definitívne stíhaní za mrežami vo väzbe. Ďalších štyroch prepustil súd na slobodu.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku - pracovisko Banská Bystrica vzal 1. februára do väzby šiestich obvinených z bratislavskej skupiny takáčovcov.

Výsluchom obvinených začal sudca pre prípravné konanie ŠTS, pracovisko Banská Bystrica, rozhodovať o návrhu na vzatie do väzby 13 členov skupiny známej ako takáčovci. Na súd ich priviezli kukláči, vrátane údajného bossa gangu Ľubomíra Kudličku Národná kriminálna agentúra ich zadržala 29. januára v Bratislave a okolí. Ľubomír Kudlička sa na polícii prihlásil sám.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok