Taliansku hrozí dopravný chaos. Štrajkujú taxikári, majú sa pripojiť ďalší

TA3 TASR
22.2.2017 00:41

V Taliansku hrozí dopravný chaos v dôsledku rozšírenia štrajkov. Po taxikároch, ktorí už siedmy deň protestujú proti prítomnosti spoločnosti Uber na trhu, ako aj plánovanej novele legislatívy, ktorá by podľa ich obáv mala viesť k deregulácii sektora, by sa mali pripojiť aj ďalšie skupiny.

Taliansku hrozí dopravný chaos. Štrajkujú taxikári, majú sa pripojiť ďalší
TASR

K štrajku sa chcú pripojiť aj vodiči autobusov, električiek, rušňovodiči súprav metra a viacerých vlakov. Na štvrtok potom vyhlásili štrajk odbory zastupujúce zamestnancov leteckej spoločnosti Alitalia, nachádzajúcej sa v neľahkej finančnej situácii.

V Ríme atmosféru charakterizovalo nielen napätie, ale sčasti aj agresivita. Štrajk taxikárov sa tu, podobne ako v Miláne, dotkol aj plynulosti prepravy cestujúcich na letiská, navyše došlo na námestí pred sídlom snemovne talianskeho parlamentu k odpáleniu petardy, informoval rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

Minister dopravy Graziano Delrio v reakcii všetkých zainteresovaných upozornil, že spolupráca je možná iba za predpokladu nepoužitia násilia a vyhrážok. Šéfa rezortu dopravy čakali v tom čase konzultácie so zástupcami príslušných odborov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok