FBI vyšetruje hackerské útoky na známy filmový festival

TA3 TASR
24.1.2017 10:29

Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie sa zaoberá počítačovými útokmi, ktorým bol vystavený festival nezávislého filmu Sundance, kde sa tento rok premietajú aj filmy o dopingu v športe či kybernetických útokoch.

FBI vyšetruje hackerské útoky na známy filmový festival
SITA/AP

Festival sa začal 19. januára v meste Park City v americkom štáte Utah. Počas víkendu sa zatiaľ neznámym osobám podarilo dočasne zablokovať prístup do systému predaja vstupeniek na podujatie. Na krátky čas bol v okolí miesta konania festivalu aj nevysvetliteľný výpadok internetu.

Tlačová služba festivalu medzičasom ubezpečila, že osobné údaje hercov a producentov filmov neboli pri počítačovom útoku ohrozené. K počítačovému útoku na festival Sundance došlo krátko po tom, ako sa aj v Park City konal pochod žien na protest proti novému prezidentovi USA Donaldovi Trumpovi. V Park City sa na ňom zúčastnilo viac ako 8000 ľudí. Podobné protitrumpovské pochody sa uplynulú sobotu konali v rôznych mestách USA i v zahraničí.

Sundance Film Festival je najvýznamnejší festival nezávislého filmu v Spojených štátoch. Koná sa vždy v januári v Utahu. Usporiadateľom festivalu je filmový ústav Sundance Institute, ktorý založil herec a režisér Robert Redford na podporu nezávislých filmárov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok