Dimitrov mal problém oddeliť zaľúbenosť od tenisu, učí sa

TA3 SITA
23.1.2017 22:19

Bulharský tenista Grigor Dmitrov druhý raz v kariére postúpil do štvrťfinále grandslamových Australian Open a navyše cez Denisa Istomina, ktorý v 2. kole vyradil šesťnásobného víťaza podujatia Novaka Djokoviča.

Na konte má viacero románikov

Po jeho obrate na 2:6, 7:6 (2), 6:2, 6:1 sa však reč zvrtla aj k milostnému životu semifinalistu Wimbledonu 2014. Na tlačovej konferencii dostal 25-ročný hráč s viacerým románikmi na konte otázku, či láska niekedy odvádzala jeho pozornosť od tenisu.

"Zaslúžite si lepšiu odpoveď, necháte ma chvíľku porozmýšľať? To je veľká vec, čo ste sa spýtali," reagoval Bulhar a potom spustil: "Vždy som mal slabosť pre lásku. Snažil som sa takéto veci udržať mimo kurtu. Keď som bol mladší, mal som problém oddeliť ich od tenisu. V istých obdobiach som presne nevedel, ako riešiť viacero vecí súčasne. Ale človek sa učí. Dospieva. Nechcem povedať, že som sa poučil z vlastných chýb, ale určite mi to pomôže do budúcnosti vyrovnať sa so stavom zaľúbenosti."

V minulosti ho spájali so Serenou

Dimitrova v minulosti spájali so Serenou Williamsovou, v roku 2013 potvrdil vzťah s Mariou Šarapovovou. Rozišli sa v júli 2015 a v nasledujúcom roku ho videli po boku americkej speváčky a herečky Nicole Scherzingerovej.

Medzi ôsmimi najlepšími si pätnástka "pavúka" Dimitrov zahrá proti belgickému debutantovi v melbournskom štvrťfinále Danielovi Goffinovi. Ten nasadený ako jedenásty zdolal turnajovú osmičku Rakúšana Dominica Thiema 5:7, 7:6 (4), 6:2, 6:2. Goffin si vyrovnal grandslamové maximum z Roland Garros 2016.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok