Serena Williamsová je vo štvrťfinále, nastúpi proti Kontovej

TA3 TASR
23.1.2017 09:53

Americká tenistka Serena Williamsová sa prebojovala do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. Śesťnásobná šampiónka si v osemfinále ako nasadená dvojka poradila s Češkou Barborou Strýcovou 7:5, 6:4.

Serena Williamsová je vo štvrťfinále, nastúpi proti Kontovej
SITA/AP

V dueli o postup do semifinále nastúpi proti Britke Johanne Kontovej. Turnajová deviatka zdolala Rusku Jekaterinu Makarovovú, ktorá v 3. kole vyradila Slovenku Dominiku Cibulkovú, hladko 6:1, 6:4.

Serena Williamsová sa v zápase so Strýcovou trápila na podaní, robila priveľa nevynútených chýb, v koncovkách setov však napokon slávila úspech. V úvodnom dejstve premenila za stavu 6:5 v poradí ôsmy setbal. V druhom síce prišla o vedenie 4:1, no v desiatom geme vďaka sérii winnerov prelomila podanie súperky a zabezpečila si postup medzi elitnú osmičku.

"Dokázala som vyhrať napriek tomu, že som dnes nemala svoj deň, čo je vždy veľmi dobré. Niekedy sa v tenise stáva, že sa spoliehate iba na jeden úder a keď vám nevychádza, neviete kam z konopí. Podanie ma neposlúchalo a Strýcova dala do kurtu veľa returnov, no mala som našťastie plán B. Pevne verím, že proti Kontovej to bude herne z mojej strany oveľa lepšie," povedala pre akreditované médiá mladšia zo sestier Williamsových, ktorá spravila štyri dvojchyby a mala iba 45-percentnú úspešnosť prvého podania.

ženy - dvojhra - osemfinále:
Serena Williamsová (2-USA) - Barbora Strýcová (16-ČR) 7:5, 6:4, Johanna Kontová (9-V. Brit.) - Jekaterina Makarovová (30-Rus.) 6:1, 6:4

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok