Hossa rozhodol o výhre Chicaga: Puk si našiel moju hokejku

TA3 TASR SITA NHL
21.1.2017 08:41

Slovenský hokejista Marián Hossa rozhodol v noci na sobotu svojím gólom o tesnom víťazstve Chicaga 1:0 na ľade Bostonu.

Hossa rozhodol o výhre Chicaga: Puk si našiel moju hokejku
SITA/AP

Oporou Blackhawks bol aj brankár

Skúsený krídelník sa 86 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času presadil po kombinácii mladíkov Vinnieho Hinostrozu a Tannera Kera, keď skóroval strelou z prvej do odkrytej časti bránky. Bol to pre neho 17. presný zásah v prebiehajúcej sezóne NHL, z toho desiaty v tretej tretine, respektíve predĺžení.

Hossa využil presnú prihrávku Kera. "Korčuľoval som smerom k bránke a puk si našiel priamo moju hokejku. Snažil som sa vystreliť tak rýchlo, ako to len šlo. Celkovo to bol pekný gól," opísal rozhodujúcu akciu Hossa, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu zápasu.

Tridsaťosemročný útočník sa strelecky presadil po desaťzápasovej gólovej odmlke, predtým naposledy rozvlnil sieť 15. decembra proti NY Islanders. Oporou Blackhawks bol aj brankár Scott Darling, ktorý zneškodnil všetkých 30 striel domácich a zaknihoval si druhé čisté konto v sezóne, štvrté v profiligovej kariére. Pre hráčov Chicaga to bol špeciálny zápas, keďže mali v hľadisku svojich starých otcov, ktorých pozvali na výročný "Father's Trip".

Jurčo sa opäť nezmestil do zostavy

"Určite je to príjemný pocit, najmä pred očami našich starých otcov. Počas tripu sme s nimi strávili pekné chvíle. Odohrali sme dva zápasy a získali štyri body, čo je nádherná bilancia a môžeme hovoriť o stopercentnej úspešnosti," povedal Hossa pre zámorské médiá.Počas 12:45-minútového pobytu na ľade vyslal na súperovu bránku dve strely a pripísal si plusku, 14 minút odohral v drese Chicaga druhý slovenský "jastrab" Richard Pánik. Kapitán Bostonu Zdeno Chára bol na ľade pri inkasovanom góle, zapísal si tak mínusku, s 22:50 min. bol najvyťaženejším korčuliarom svojho tímu.

V ďalšom stretnutí Detroit s Tomášom Tatarom prehral v Buffale 2:3 po predĺžení. Druhý slovenský útočník v službách Red Wings Tomáš Jurčo sa opäť nezmestil do zostavy. Edmonton s obrancom Andrejom sekerom podľahol doma Nashvillu 2:3 po samostatných nájazdoch. Vancouver zdolal doma Floridu 2:1 aj zásluhou svojho kapitána Henrika Sedina, švédsky center sa na víťazstve podieľal gólom a zaznamenal tak jubilejný tisíci bod v NHL.

Carolina - Pittsburgh 1:7 (0:1, 0:4, 1:2)
Góly: 48. Stalberg (Hainsey, Slavin) - 13. Daley, 27. Hagelin (Gaunce, Kessel), 33. Sheary (Rust), 33. Kunitz (Fehr, S. Wilson), 38. Kessel (Malkin, Schultz), 47. Malkin (Guentzel, Schultz), 50. Sheary (Crosby, Rust)

Boston - Chicago 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Gól: 59. Marián Hossa (Kero, Hinostroza)
Marián Hossa odohral 12:45 min, 1 gól, 2 strely, 1 zblokovaná strela, Richard Pánik (obaja Chicago) odohral 14:00 min - Zdeno Chára (Boston) odohral 22:50 min, 1 mínuska, 1 "hit", 3 zblokované strely

Buffalo - Detroit 3:2 po predĺž. (0:1, 1:0, 1:1 - 1:0)
Góly: 26. Reinhart (Eichel, Ristolainen), 56. R. O´Reilly (Franson, Falk), 65. Okposo (R. O´Reilly, Eichel) - 10. F. Nielsen (Green), 54. Helm (Abdelkader, Marčenko)
Tomáš Tatar odohral 17:27 min, 3 strely, 1 pluska

New Jersey - Montreal 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Góly: 5. Santini (Parenteau, Hall) - 6. Galchenyuk (A. Radulov, Beaulieu), 44. Sh. Weber (A. Radulov, Galchenyuk), 45. Pacioretty (Galchenyuk, A. Radulov)




zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok