Záchranári bojujú s časom, z trosiek hotela sa ozývajú hlasy

TA3 ČTK
21.1.2017 07:54

Z trosiek lavínou zasypaného hotela v strednom Taliansku záchranári vyslobodili ďalších štyroch živých ľudí. Počet zachránených sa zvýšil na 11. Piati ľudia nešťastie neprežili. Osud ďalších zatiaľ nie je známy.

Lavína sa spustila po zemetrasení

Päť ľudí bolo zachránených už v piatok. Lavína na hotel, v ktorom bolo okolo 30 ľudí, spadla po zemetrasení, ktoré zasiahlo stredné Taliansko. V noci sa podarilo z hotela Rigopiano vyslobodiť dve ženy a dvoch mužov. Záchranári sa k nim prekopali pomalým tempom pre obavy, aby nezasypali vzduchové kapsy, ktoré v zrútenej stavbe zostali.

V piatok boli zachránili štyri deti a jednu žena, záchranári zistili, že pod troskami je najmenej desať živých ľudí. V noci na dnes vytiahli telá dvoch mŕtvych žien, čo zvyšuje počet nájdených obetí nešťastia na štyri. Dvaja mŕtvi boli odvezení už skôr. Podľa úradov je stále nezvestných najmenej 15 ľudí.

Pracujú nepretržite

Talianske médiá oznámili, že v noci z trosiek opäť počuli hlasy, ale je vraj ťažké určiť, kde presne ľudia sú. Záchranári ale túto informáciu nepotvrdili. Ich hovorca Luca Cari povedal, že práce budú pokračovať vo dne v noci, pokiaľ nebudú nájdení všetci, ktorí v hoteli boli.

Na miesto sa prvý záchranársky tím dostal vo štvrtok skoro ráno, vyslobodení sú prevážaní vrtuľníkmi do pobrežného mesta Pescara, kde čakajú príbuzní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok