Svetové jednotky Murray a Kerberová už sú v osemfinále

TA3 SITA
20.1.2017 08:46

Jednotky svetových rebríčkov tenistov Andy Murray z Veľkej Británie a Nemka Angelique Kerberová už sú v osemfinálovom 4. kole dvojhry na grandslamových Australian Open v Melbourne. Do tejto fázy postúpili aj iní šampióni z veľkej štvorky - Švajčiar Stan Wawrinka a Ruska Svetlana Kuznecovová.

Nepykal ani za premrhanie náskoku

Päťnásobný miestny neúspešný finalista Murray triumfoval v 3. kole nad americkým strelcom Samom Querreym jasne 6:4, 6:2, 6:4. Upokojil tým svojich fanúšikov po stredajšom podvrtnutí pravého členka. Dobyvateľ AO 2014 Wawrinka si poradil so Srbom Viktorom Troickým 3:6, 6:2, 6:2, 7:6 (7). Premožiteľ Martina Kližana z 1. kola nedoplatil vo štvrtom sete na to, že sa dvakrát nedopodával k triumfu. Nepykal ani za premrhanie náskoku 5:2 v tajbrejku.

Finalista edície 2008 Jo-Wilfried Tsonga z Francúzska vyradil Američana Jacka Socka, Talian Andreas Seppi poslal domov Belgičana Steva Darcisa, Nemec Mischa Zverev si poradil s Tunisanom Malekom Jazirim, po deviatich rokoch si utvoril nový osobný rekord na Majors. A. Murray bude hrať s M. Zverevom, Wawrinka so Seppim, Tsonga čaká na lepšieho zo súboja Bernard Tomic (Aus.-27) - Daniel Evans (V. Brit.).

Obhajkyňa titulu Kerberová v predchádzajúcich dvoch kolách zhodne potrebovala tri sety, teraz proti menej renomovanej zo sestier Plíškových Kristýne len dva - 6:0, 6:4. Nemka prienikom medzi najlepších 16 zhoršila situáciu Sereny Williamsovej pri útoku na post líderky renkingu. Američankin imperatív sa z finále zmenil na titul, pričom by oň musela bojovať s inou vyzývateľkou ako práve Kerberovou. Nemka v piatok v ľaváckom derby po "kanárovi" v úvodnom sete klesla v druhom dejstve z 2:0 na 2:3 a brejkbal, ale včas odrazila nápor Kr. Plíškovej.

Mohla sa presadiť oveľa hladšie

Hrdinka US Open 2004 a Roland Garros 2009 Svetlana Kuznecovová z Ruska 3:36 h, resp. 277 loptičiek lámala odpor srbskej bývalej prvej ženy hodnotenia Jeleny Jankovičovej. Zvíťazila 6:4, 5:7, 9:7. Mohla sa presadiť oveľa hladšie, ak by v desiatom geme druhého setu zvládla podávanie na postup. Naopak, v rozhodujúcom dejstve sa vyškriabala z 2:4 na 5:4 a servis, vyšlo jej však až dovedna tretie úsilie uzavrieť pri vlastnom podaní túto drámu.

Američanka CoCo Vandweghová zastavila v rozlete kanadskú finalistku Wimbledonu 2014 Eugenie Bouchardovú (6:4, 3:6, 7:5 z manka 2:4 v tretej časti) a Ruska Anastasia Pavľučenkovová v ďalšom trojseťáku prekonala Ukrajinku Elinu Svitolinovú (7:5, 4:6, 6:3, pričom víťazka priebežne bola hore 7:5, 3:1). Kerberová si v osemfinále zahrá s Vandeweghovou a Kuznecovová s Pavľučenkovovou, Rusko teda vopred má istotu zastúpenia vo štvrťfinále.

V 3. kole sa zo Slovákov v piatok o 9.00 h SEČ predstaví Lukáš Lacko proti Japoncovi Kei Nišikorimu, v sobotu o 1.00 h SEČ sa o postup do osemfinále bude usilovať Dominika Cibulková, ktorú preverí ruská ľavoruká univerzálka Jekaterina Makarovová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok