NBA: V repríze finále boli úspešnejší hráči Golden State

TA3 TASR
17.1.2017 22:26

Basketbalisti Golden State Warriors zvíťazili v repríze vlaňajšieho finále NBA nad obhajcom titulu Clevelandom Cavaliers jednoznačne 126:91

V súboji lídrov konferencií mali navrch domáci, Klay Thompson prispel k výhre 26 bodmi, Kevin Durant zaznamenal 21 bodov, dvojnásobný najužitočnejší hráč súťaže Stephen Curry pridal 20 bodov a s 11 asistenciami vyrovnal sezónne maximum. Vydarený večer zažil aj Draymond Green, ktorý pomohol k triumfu 11 bodmi, 13 doskokmi a 11 asistenciami a dosiahol svoj tretí triple-double v prebiehajúcom ročníku. Clevelandu nepomohlo ani 20 bodov LeBrona Jamesa.

Warriors oplatili Cavaliers prehru zo záveru kalendárneho roka. "Toto je basketbal na najvyššej úrovni. Pre takúto atmosféru v zápasoch žijete. Či už vyhráte alebo prehráte, či už ide o zápas základnej časti alebo play off, v takomto prostredí je radosť hrať," uviedol po víťazstve Curry. O osude stretnutia rozhodlo strelecké trápenie na strane úradujúceho šampióna, úspešnosť streľby prekročila len tesne hranicu 35 percent. "Nemyslím si, že ide o rivalitu. Sú to dva tímy s najvyššími ambíciami," povedal James.

Výbornú formu majú basketbalisti Philadelphie, proti Milwaukee si zapísali štvrté víťazstvo z uplynulých piatich duelov. Ústrednou postavou zápasu bol opäť Joel Embiid, autor 22 bodov, 12 doskokov a blokov. "Sústredil som sa na svoju defenzívu a v útoku sa mi darilo. Celkovo sme hrali dobrú tímovú obranu," vyjadril sa najlepší strelec Philadelphie po výhre 113:104.

Tretie víťazstvo za sebou priniesol Bostonu Celtics jeho rozohrávač Isiah Thomas. Nad Charlotte Hornets triumfovali 108:98, Thomas zakončil duel s 35 bodmi, z toho 17 zaznamenal v záverečnej štvrtine. Rozohrávač Bostonu natiahol svoju sériu 20 a viac nastrieľaných bodov už na 25 zápasov. "Je to špeciálny hráč, to je jasné. Nemyslím si, že existuje niekto podobný na svete, kto dokáže takéto veci," citovala agentúra AP krídelníka Celtics Kellyho Olynyka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok