Trump chcel vyzdvihnúť svoju dcéru, omylom pochválil inú osobu

TA3 ČTK
17.1.2017 17:24

Novozvolený americký prezident Donald Trump vzbudil na sociálnej sieti Twitter pozornosť po tom, čo svoj pochvalný odkaz adresovaný svojej dcére omylom napísal inej Ivanke.

Trump chcel vyzdvihnúť svoju dcéru, omylom pochválil inú osobu
SITA/AP

Odkaz obdržala Ivanka Majicová z anglického Brightonu. Správa sa v rámci celosvetovej sociálnej siete dočkala tisícok preposielaní a reakcií. Uviedla to agentúra AP. Trump, ktorý sa pripravuje na prevzatie moci počas inaugurácie, preposielal odkaz, v ktorom istý užívateľ siete napísal, že jeho dcéra Ivanka je "skvelá žena so skutočným charakterom na úrovni". Užívateľ ale použil spojenie na inú Ivanku a Trump chybu opakoval.

Majicová neváhala s odpoveďou: "A vy ste muž s ohromnou zodpovednosťou. Doporučujem vám, aby ste si dávali väčší pozor na Twitter a aby ste venoval viac času zoznamovaním sa s okolnosťami klimatických zmien," odkázala Trumpovi, ktorý je na sociálnej sieti veľmi aktívny a neprezentuje sa ako zástanca obmedzovania výroby kvôli skleníkovým plynom.

Trump v predvolebnej kampani tvrdil, že globálne otepľovanie je podvod, ktorý si vymyslela Čína, aby poškodila americké hospodárstvo. Povedal tiež, že Parížsku klimatickú dohodu vypovie a že bude podporovať priemyselné odvetvia, akým je ťažba uhlia, ropy a zemného plynu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok