Cibulková postúpila do 2. kola Australian Open, čaká ju súboj s Taiwančankou

TA3 TASR
17.1.2017 07:28

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Finalistka z roku 2014 si v úvodnom kole ako nasadená šestka poradila s Češkou Denisou Allertovou 7:5, 6:2. Jej ďalšou súperkou bude Taiwančanka Su-Wei Hsieh.

Cibulková postúpila do 2. kola Australian Open, čaká ju súboj s Taiwančankou
SITA/AP

Cibulková v úvodnom geme duelu s Allertovou odvrátila dva brejkbaly. Za stavu 1:1 požiadala o medical time out a nechala si ošetriť pľuzgier na ruke. Za stavu 3:2 po víťaznom forhendovom returne a následnej dvojchybe Allertovej prelomila podanie Češky, v ďalšej hre odvrátila tri brejkbaly a vybudovala si náskok 5:2. Allertová síce v ďalších minútach vyrovnala na 5:5, no koncovka patrila Cibulkovej.

Allertová sa snažila hrať loptičky tesne po odskoku a predviedla niekoľko bekhendových winnerov, no pri dlhších výmenách robila príliš veľa nevynútených chýb. V druhom sete sa po rýchlom brejku síce ujala vedenia 2:1, Cibulková však potom získala päť gemov za sebou. Za stavu 5:2 premenila po úspešnom zásahu na sieti v poradí štvrtý mečbal. Slovenská jednotka tak nedopustila, aby sa v Melbourne zopakoval vlaňajšok, keď skončila hneď v 1. kole na rakete Francúzky Kristiny Mladenovicovej.

Cibulková bola po úspešnom vstupe do turnaja spokojná. "Allertovú som nepoznala, no očakávala som ťažký zápas. Súperka išla do každej loptičky, v kľúčových momentoch som sa však dokázala presadiť mojimi zbraňami. Mám za sebou výbornú prípravu a nie nadarmo sa hovorí, že čím ťažšie je to na tréningu, o to ľahšie to ide potom na kurte. Dnes som sa cítila na dvorci fajn, hoci bolo strašne horúco a loptičky lietali rýchlejšie. Niekedy zápas až priveľmi prežívam a keď mi niečo nevyjde, hnevám sa na seba a znervózniem. Dnes som však bola počas celého zápasu maximálne koncentrovaná a zachovala som si chladnú hlavu. Bodaj by tomu tak bolo v celom priebehu turnaja. Budem sa snažiť o to, aby sa moje sny stali skutočnosťou, no teraz sa musím sústrediť na najbližší duel," povedala Cibulková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok