Vlak sa zrazil s bankomatom, ďalší mal problém so snehuliakom

TA3 ČTK TASR
12.1.2017 11:06

Kuriózne predmety sa v posledných hodinách nachádzali na nemeckých železničných tratiach. Nákladný vlak sa vykoľajil potom, ako sa na trati zrazil s bankomatom. V inej časti krajiny bol osobný vlak nútený núdzovo brzdiť. Dôvodom bol pre zmenu veľký snehuliak.

Vlak sa zrazil s bankomatom, ďalší mal problém so snehuliakom
SITA/AP

Bankovky sa rozsypali po trati

Na západe Nemecka sa vykoľajil nákladný vlak po tom, čo narazil do bankomatu, ktorý na trati nechali zlodeji. Rušňovodiči a ďalší dvaja členovia posádky vyviazli z nehody bez zranení. Nehoda sa stala v Dinslakene, ktorý leží asi desať kilometrov severne od Duisburgu. Súprava prevážala okrem iného aj plyn, ktorý však neunikol.

Polícia sa domnieva, že zlodeji sa chceli k peniazom dostať tak, že do ukradnutého bankomatu nechali vraziť vlak. Po náraze sa bankovky skutočne po trati rozsypali, zlodeji však žiadne z nich nezískali a peniaze neskôr zaistila polícia. Po nehode bola niekoľko hodín uzavretá trať medzi Oberhausenom a Weselom.

Snehuliaka považoval za človeka

Rušňovodič v inej časti krajiny bol nútený núdzovo zastaviť vlakovú súpravu kvôli poldruhametrovému snehuliakovi, ktorého niekto postavil v koľajisku. Prípad z mesta Wesenberg v spolkovej krajine Meklenbursko-Predpomoransko vyšetruje polícia, podľa ktorej rušňovodovič v tme zrejme snehuliaka považoval za človeka v koľajisku a preto zatiahol záchrannú brzdu. 

Ako informoval webový portál denníka Die Welt, v dôsledku prudkého brzdenia nebol zranený nikto z cestujúcich, ale na brzdovom systéme vlaku vznikli škody za 5000 eur. Polícia pátra po trojici páchateľov, ktorí sú podozriví z postavenia snehuliaka v koľajisku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok