PR správa

Najväčšia výstava o kozmonautike Cosmos Discovery končí v nedeľu

PR
4.1.2017 16:05

Fascinujúca výstava o kozmonautike Cosmos Discovery bude otvorená slovenskej verejnosti už len posledných pár dní.

Najväčšia výstava o kozmonautike Cosmos Discovery končí v nedeľu

Obdivovať kokpit raketoplánu, zazrieť riadiaci modul misie Apollo, ktorý letel na Mesiac, vidieť transportnú loď Sojuz a mnoho ďalších  zaujímavých informácií zo svete kozmonautiky môžete len do nedele,

8. januára 2017, kedy otvorí svoje brány pre verejnosť poslednýkrát.

Výstava Cosmos Discovery mapuje vývoj pilotovaných kozmických letov od historického začiatku až k súčasným plánovaným misiám. Obsahuje viac ako 200 originálnych exponátov z USA a Sovietskeho zväzu, mnohé z nich boli aj vo vesmíre. Expozícia je zároveň doplnená o veľkolepé  modely rakiet a raketoplánov,či  unikátne dobové dokumenty.

Výstava tak návštevníkom ukáže celkový pohľad na históriu a súčasnosť kozmonautiky, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou dejín 20. a 21. storočia.

Každý návštevník obdrží Space Card – Kartu kozmonauta s menom a životným príbehom reálneho astronauta, o ktorého vesmírnej misii sa dozvie ďalšie podrobnosti v priestoroch celej expozície.

Návštevníci uvidia ruský Sputnik, Lajku i Gagarina. Nechýba americký lunárny program Apollo ani ruský Lunochod.

Na výstave sa nachádza aj veľký model americkej rakety Saturn 5, časť riadiaceho strediska v Houstone a taktiež originál ruskej lode Sojuz. Odborníci ocenia originálne časti motora F1 z americkej rakety Saturn 5, ktorá vyniesla loď Apollo na Mesiac. Vďaka výstave Cosmos Discovery tento motor opustil hranice USA po prvýkrát.

V závere výstavy čaká všetkých fanúšikov rozsiahla interaktívna playzóna -   Cosmocamp, kde si vyskúšajú náročný výcvik kozmonautov, alebo najnovšie 3D technológie.

Svetová výstava Cosmos Discovery – to je vesmírna misia pre celú rodinu!

Nenechajte si ujsť nezabudnuteľný zážitok, už len do nedele, 8. januára 2017 v bratislavskej Inchebe.

Viac informácií na www.cosmosdiscovery.sk

Infolinka: 0918 117 118

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok