Hrdina či blázon? Muž udrel pumu, ktorá napadla jeho psa

TA3 SITA
29.12.2016 17:41

Istý William Gibb z kanadského mesta Red Deer udrel do hlavy pumu, ktorá napadla jeho psa. K incidentu došlo v mestečku Whitecourt v provincii Alberta, kde sa 31-ročný Gibb spolu s bratom zastavil v reštaurácii cestou do Grand Prairie, kde sa mali stretnúť s kamarátom.

Hrdina či blázon? Muž udrel pumu, ktorá napadla jeho psa
ilu foto SITA/AP

Skučala od bolesti

Svojich dvoch psov zatiaľ nechal vonku, aby sa vybehali v lesíku pri parkovisku. Krátko na to však začul, ako jeden z nich - päťročná sučka menom Sasha - skučí od bolesti. Gibb preto vbehol medzi stromy, kde zbadal Sashu ležať na zemi.

William Gibb of Red Deer with his husky Sasha. Gibb rescued his dog from an attacking cougar on Monday.… https://t.co/vjfdrlBcJA #RedDeer pic.twitter.com/pVe07BBfEZ

"Videl som, že na nej niečo je, no nebol som si istý, čo to je. Pribehol som teda k nej a udrel som to do hlavy. Najprv som si myslel, že je to kojot, no až keď to zviera vyskočilo, tak som si uvedomil, že to je puma. Potom som ustúpil, pričom som sa po pume ešte niekoľkokrát zahnal. Taktiež som zakričal na svojho brata a kamaráta Travisa, aby mi prišli pomôcť a vzali preč psy," uviedol Gibb, ktorý sa snažil Sashu odniesť preč, no tá ho pohrýzla, pretože si ho pomýlila s pumou.

Rozhodli sa ju utratiť

Keď si uvedomila, že ide o jej majiteľa, ušla preč. Gibb sa zatiaľ ďalej snažil zahnať preč pumu, ktorá sa po ňom niekoľkokrát zahnala labou, no neporanila ho. Muž následne odviedol do auta aj svojho druhého psa Munga a vzal veľkú palicu, s ktorou sa chcel vrátiť k pume.

Jeho brat a kamarát však naňho zakričali, že Sasha je vážne zranená, a tak sa vrátil do auta, aby ju odviezol k veterinárovi, kde jej rany zašili. Na miesto útoku medzitým prišli policajti, ktorí tam
pumu našli a po konzultácii s ochranármi sa ju rozhodli utratiť, pretože sa obávali, že by mohla napadnúť aj ďalšie psy alebo ľudí. Informácie pochádzajú z webstránky www.thestar.com.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok