POČASIE: Predpoveď na dnes

TA3 SHMU
11.12.2016 08:45

Oblačno až zamračené, miestami hmlisto, ojedinele s mrholením. Spočiatku ešte lokálne, najmä na západe, aj zmenšená oblačnosť. Popoludní od severozápadu miestami dážď alebo prehánky, v horách, a na severe postupne aj v nižších polohách, zrážky snehové.

Situácia:

Výbežok tlakovej výše, zasahujúci nad Slovensko od západu, slabne. Popoludní k nám od severozápadu postúpi studený front, spojený s tlakovou nížou so stredom nad Pobaltím a Bieloruskom.

Predpoveď počasia:

Oblačno až zamračené, miestami hmlisto, ojedinele s mrholením. Spočiatku ešte lokálne, najmä na západe, aj zmenšená oblačnosť. Popoludní od severozápadu miestami dážď alebo prehánky, v horách, a na severe postupne aj v nižších polohách, zrážky snehové. Najvyššia denná teplota -1 až 5, na západe, v južnej polovici stredného Slovenska a miestami aj na Spiši 5 až 11 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 2 st., popoludní bude rýchlo klesať. Slabý až mierny južný, od západu postupne prevažne západný vietor 4 až 10 m/s (15 až 35 km/h), v nárazoch miestami okolo 15 m/s (55 km/h). Na horách prudký vietor až víchrica.

Predpokladané množstvo zrážok: do 6 mm / na severe do 4 cm snehu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok