POČASIE: Predpoveď na dnes

TA3
9.12.2016 05:52

Zamračené alebo hmlisto, na horách a miestami aj v nižších polohách, zmenšená oblačnosť. Na severe a východe miestami, inde len ojedinele, slabé zrážky, aj mrznúce. Denná teplota 3 až 9, na východe väčšinou -2 až 3 st. Slabý, v západnej polovici postupne západný až severozápadný vietor do 25 km/h.

Situácia

Nad južnou Európou sa nachádza rozsiahla oblasť vyššieho tlaku vzduchu. Po jej severnom okraji v západnom oceánskom prúdení postupuje cez Nemecko a Poľsko smerom na juhovýchod frontálna vlna.

Predpoveď počasia

Zamračené alebo hmlisto, na západnom a strednom Slovensku miestami aj zmenšená oblačnosť. Na severe a východe miestami, inde len ojedinele, mrholenie alebo slabý dážď, pri ktorom sa môže vytvárať poľadovica. Najvyššia denná teplota 4 až 9, na Zemplíne, Šariši, v Above a pri nízkej oblačnosti ojedinele aj inde -2 až 3 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo +4 st.

Slabý, na západnom a strednom Slovensku postupne západný až everozápadný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h). Na hrebeňoch Tatier prudký až búrlivý vietor.

Predpokladané množstvo zrážok: do 2 mm.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok