Na narodeninovú oslavu dievčaťa z dediny chce prísť vyše milión ľudí

TA3 ČTK
8.12.2016 08:31

Do mexickej dediny La Joya prídu policajné posily, aby 26. decembra strážili oslavu 15. narodenín miestneho dievčaťa. To znie ako trochu prehnaná reakcia, ale potom, čo sa bežná pozvánka začala ako lavína šíriť po internete, účasť už potvrdilo 1,2 milióna ľudí.

Na narodeninovú oslavu dievčaťa z dediny chce prísť vyše milión ľudí
facebook.com/Rubi-Ibarra-Garcia

Videopozvánka pre známych

Pozvanie na párty, na ktorej budú hrať miestne kapely, budú tiež podávať občerstvenie a pobežia sa konské dostihy, nakrútil ako video Crescencio Ibarra. Vyhlásil v ňom, že "všetci sú srdečne vítaní" na oslave 15. narodenín jeho dcéry Rubí. Pozvánku potom umiestnil na Facebook, aby sa o nej dozvedeli všetci ich susedia a priatelia.

Pätnáste narodeniny dievčat predstavujú pre Mexičanov veľkú udalosť, pretože sú vnímané ako prelom medzi detstvom a dospelosťou. Nákladné oslavy so živými kapelami nie sú nijako výnimočné, dievčatá na nich majú taktiež oblečené bohato naberané a zdobené šaty, vo vlasoch majú slávnostné čelenky a sú "kráľovnami dňa".

Nikoho neodmietnu

Nie je však jasné, prečo práve toto pozvanie zaujalo používateľov internetu natoľko, že sa začalo bleskovo šíriť, nazbieralo viac než 800-tisíc zdieľaní - a prinieslo mnoho imitácií, vtipov a poznámok.

Ibarra v rozhovore pre mexickú televíziu uviedol, že nemá najmenšie tušenie, čo upútalo pozornosť verejnosti. "Chceli sme pozvať len ľudí z okolia, to je všetko," povedal, ale dodal, že jeho slovo platí a nikoho nemieni odmietnuť. Oslava sa bude konať na poli za dedinou, ktorá leží v štáte San Luis Potosí.

koncerttt_0a000002-0c01-863c.jpg
Témy: párty Facebook
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok