Blatter nepochodil s odvolaním, CAS potvrdil jeho dištanc

TA3 TASR
5.12.2016 19:31

Bývalý prezident Medzinárodnej futbalovej federácie Sepp Blatter neuspel s odvolaním proti šesťročnému dištancu. Športový arbitrážny súd vo švajčiarskom Lausanne potvrdil pôvodný verdikt Etickej komisie FIFA.

Konflikt záujmov a nelojálnosť

"Je ťažké zmieriť sa s rozhodnutím športového tribunálu. Tento verdikt ma však neprekvapil vzhľadom na to, akým smerom sa celá kauza uberala," vyhlásil Blatter, ktorý chcel dosiahnuť zrušenie šesťročného zákazu pôsobenia vo futbalovej sfére.

Dôvodom udelenia trestu bolo netransparentné vyplatenie dvoch miliónov švajčiarskych frankov bývalému prezidentovi Európskej futbalovej únie Michelovi Platinimi, ku ktorému prišlo v roku 2011.

Etická komisia FIFA tento prevod klasifikovala ako konflikt záujmov a nelojálnosť, pričom obom funkcionárom uložila vlani v októbri dištanc na osem rokov. Odvolacia komisia skrátila vo februári dištanc na 6 rokov, no Platini aj Blatter sa následne obrátili na CAS.

Obvinenie popiera

Obaja totiž stále popierajú akékoľvek obvinenia z nekalej činnosti a tvrdia, že na doplatok za Platiniho poradenské služby Blatterovi z rokov 1999–2002 mali ústnu dohodu.

Arbitrážny súd v máji skrátil Platinimu šesťročný dištanc na 4 roky, v prípade Blattera rozhodol až začiatkom decembra a v jeho neprospech. Osemdesiatročného Švajčiara vo februári nahradil vo funkcii prezidenta FIFA Gianni Infantino.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok