NBA: Westbrook s ďalším triple-double, priblížil sa k Jordanovi

TA3 SITA
5.12.2016 08:50

Russell Westbrook si piatym triple-double v sérii utvoril nové kariérne maximum, priblížil sa na dostrel dvoch k absolútnemu rekordu NBA Michaela Jordana z roku 1989 a basketbalisti jeho Oklahomy zdolali v nedeľňajšom stretnutí New Orleans 101:92.

Zatienil spoluhráčov

"Starám sa iba o svoju hru. Nerád by som sa nechal vtiahnuť do debaty, či dokážem niečo také zopakovať každý večer. Vybieham na palubovku s tým, aby som odviedol maximum, robím to odvtedy, ako som vstúpil do NBA," komentoval podľa espn.com produktívny rozohrávač svojich 28 bodov, 17 doskokov a 12 asistencií.

Pravda, dve cifry mu nabehli na konto aj v jednej negatívnej štatistike - stratil 10 lôpt. Westbrook má po 21 zápasoch sezóny priemery 31 bodov, 10,8 doskoku a 11,3 asistencie, čím sa naposledy mohol pýšiť Oscar Robertson v sezóne 1963/64. V tomto ročníku už nazbieral desať triple-double, zvyšok NBA jedenásť.

V nedeľu zatienil aj 37 bodov a 15 doskokov v podaní Anthonyho Davisa. "Nepoznám slovo, ktoré by vyjadrilo, čo je tento človek zač. Asi preto, že angličtina nie je môj materinský jazyk. Kto vie, či taký výraz vôbec existuje," zamyslel sa Westbrookov turecký spoluhráč Enes Kanter.

Triumf Knicks aj Indiany

Indiana zabrala na súperovej palubovke iba druhý raz v sezóne, návrat Paula Georgea a C.J. Milesa do zostavy si odskákali Los Angeles Clippers. Prvá štvrtina tomu vec nenasvedčovala, Pacers zaostávali už o 15 bodov, keď premenili len 7 z 22 streleckých pokusov.

V záverečnej časti už viedli aj o 20, ale domáci ešte zápas zdramatizovabli úsekom 22:9. "Nemali sme dobrý úvod, ale našťastie sme to nevzdali. Začali nám padať koše a postupne sme sa vrátili do zápasu," zhodnotil víťazstvo 111:102 tréner Pacers Nate McMillan.

Dvadsaťbodoví Carmelo Anthony a Derrick Rose priviedli New York Knicks k ôsmemu víťazstvu z ostatných 11 zápasov. Domáci ustáli aj 18-bodovú šnúru Sacramenta v tretej štvrtine, súpera zdolali 106:98.

Obrana Orlanda slávila úspech v Detroite, kde domáci dokázali najviac bodov streliť v prvej štvrtine - 27. Potom sa už defenzíva hostí iba zlepšovala a aj desiateho z ostatných jedenástich súperov udržala pod 100 bodmi - 92:98.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok