Toronto zdolalo Boston, tím utvoril nový klubový rekord

TA3 TASR
4.12.2016 10:34

Basketbalisti Golden State Warriors po domácej prehre s Houstonom zdolali Phoenix 138:109 a upevnili si vedúcu priečku v NBA. Toronto dosiahlo svoje najvyššie víťazstvo v klubovej histórii, keď rozstrieľalo Atlantu 128:84.

Toronto zdolalo Boston, tím utvoril nový klubový rekord
SITA/AP

Basketbal si užívajú

Toronto potvrdilo výbornú formu a zapísalo si šiesty triumf v rade. Najviac sa oň zaslúžil DeMar DeRozan s 21 bodmi, sekundovali mu Kyle Lowry a Patrick Patterson, ktorí zhodne zaznamenali 17 bodov. Celkovo sa Raptors prezentovali vysoko kolektívnym výkonom, keď až osem hráčov pokorilo dvojcifernú hranicu bodov. "Keď hráme takto, málokto nás zdolá. Teraz sa nám darí, basketbal si užívame. Dôležité bude, aby sme si udržali konzistenciu našich výkonov aj v ďalších zápasoch," povedal DeRozan pre zámorské médiá. Toronto vedie Atlantickú divíziu, vo Východnej konferencii je druhé.

Golden State si napravilo chuť po nešťastnej prehre s Houstonom a Phoenix zdolalo presvedčivo 138:109. Warriors tak nedopustili dve prehry za sebou, čo sa im stalo naposledy v apríli 2015. "Viem, že v minulej sezóne sme ani raz neprehrali dva zápasy za sebou. Svedčí to o našej veľkej mentálnej sile. Žiadna prehra nás nepoloží,"povedal po zápase Stephen Curry, ktorý bol s 31 bodmi lídrom kalifornského klubu.

Prehra ich nezložila

Warriors celkovo odohrali 106 zápasov bez dvoch prehier za sebou, čo je rekord súťaže. "Sme profesionáli. Občas sa nám stane, že sa nám zápas nevydarí, ale hneď v tom ďalšom to chceme napraviť. Myslím si, že táto séria je niečo, na čo skutočne môžeme byť hrdí," doplnila Curryho jeho ofenzívna dvojička Klay Thompson.

Boston sa vytrápil s poslednou Philadelphiou a napokon triumfoval o jediný bod. Leví podiel mal na tom rozohrávač Isaiah Thomas, ktorý nastrieľal 12 zo svojich 37 bodov v záverečnej štvrtine. "Mali sme aj šťastie, to si treba priznať. Musíme hrať lepšie, pretože rovnaký výkon v ďalších zápasoch už na výhru stačiť nemusí," prízvukoval Thomas, ktorý so 175 centrimetrami patrí medzi najnižších hráčov v súťaži.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok