Prezidentská kampaň v Rakúsku skončila, šance sú vyrovnané

TA3 TASR
3.12.2016 19:21

Kampaň pred druhým kolom rakúskych prezidentských volieb sa skončila. Kandidáti na ňu do veľkej miery využívali aj sociálne siete. Práve na nich sa prejavilo, aká je rakúska spoločnosť polarizovaná.

Volebné miestnosti budú v nedeľu otvorené v čase od 9.00 hod do 17.00 hod, pričom sa vzhľadom na zákaz distribúcie čiastkových výsledkov ústavným súdom prvé odhady výsledkov, vrátane hlasujúcich písomne, očakávajú do 15 minút od uzavretia volebných miestností.

Predbežné konečné výsledky prezidentských volieb, v ktorých však nebudú zarátané písomne odovzdané hlasy zratúvané až v pondelok 5. decembra, by mali byť známe v nedeľu večer v čase od 19.30 hod do 20.00 hod. Definitívny výsledok by mal byť známy zrejme až v pondelok v neskorých večerných hodinách.

Mediálny záujem o opakované druhé kolo je vo Viedni mimoriadne veľký. Po skončení predĺženého termínu akreditácií bude o udalosti informovať 500 rakúskych žurnalistov a technikov, ako aj ich 250 zahraničných kolegov, a to od Japonska cez Rusko, takmer všetky európske štáty až po Kanadu.

Kompetentní vo Viedni tak napokon upustili od pôvodnej predstavy, že pri decembrových voľbách ani nezriadia tlačové centrum v Hofburgu, kde by mali byť štábom rôznych televíznych a rozhlasových staníc, ale aj píšucim novinárom k dispozícii vedúci predstavitelia všetkých významnejších politických strán alpskej republiky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok