Cestovnú kanceláriu v Paríži prepadol ozbrojený muž, polícii utiekol

TA3 TASR ČTK
2.12.2016 20:32

Neznámy páchateľ prepadol sídlo cestovnej kancelárie v Paríži. Ešte pred zásahom policajného komanda muž z miesta ušiel a policajti po ňom teraz pátrajú. Podľa úradov bol muž vyzbrojený zrejme pištoľou. Nikomu zo zadržiavaných sa nič nestalo. Parížska policajná prefektúra od počiatku incident hodnotila ako lúpežné prepadnutie, a nie ako teroristický čin.

Cestovnú kanceláriu v Paríži prepadol ozbrojený muž, polícii utiekol
twitter.com/geokzk

"Ozbrojená lúpež, triedy Massena v Paríži: Ukončená intervencia brigády pre pátranie a zásah. Vyšlo šesť osôb. Lupič nebol na mieste," uviedla na internetovej sociálnej sieti parížska policajná prefektúra.

Iné zdroje informovali o siedmich rukojemníkov, ktorí "vyšli bez ujmy". Podľa serveru denníka Le Figaro vyšli rukojemníkov až po tom, čo do budovy vstúpili policajti. "Sú tam dve rôzne podlažia, na prízemí a v suteréne.

Prítomní zamestnanci mali strach, že je lupič stále na mieste, čo ale nebol tento prípad. Polícia zasiahla a všetkých vyslobodila," povedal novinárom starosta 13. parížskeho obvodu Jerome Coumet, kde k incidentu došlo. "Lupič nebol ešte zadržaný," dodal.

Osamotený muž prišiel do cestovnej agentúry Asieland o 18:30 h. Le Figaro dodáva, že tá istá kancelária sa už v minulosti stala terčom ozbrojenej lúpeže. Na mieste zasahovali ozbrojené policajné zložky. Okolité ulice počas zásahu uzavreli. Políciu zalarmovala žena prítomná v budove.

Služby tejto cestovnej kancelárie využívajú na svoje hotovostné finančné prevody predovšetkým klienti ázijského pôvodu. Nemenovaný zdroj z prostredia polície uviedol, že zrejme ide o ozbrojenú lúpež a nie čin súvisiaci s terorizmom. Vo Francúzsku sú podobné incidenty brané citlivo po teroristických útokov, pri ktorých od minulého roka zahynuli stovky ľudí. V krajine naďalej panuje výnimočný stav.

agency_0a000002-d8e0-def4.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok