Údajný východoslovenský boss je na slobode, obvinenie zrušili

TA3
2.12.2016 16:24

Róbert Okoličány, ktorý je považovaný za bývalého bossa východoslovenského podsvetia, sa po štvrtkovom zadržaní kukláčmi opäť nadýchol slobody. Prokurátor totiž zrušil obvinenie ako "nedôvodné".

Okoličányho a ďalšieho údajného člena podsvetia Jaroslava Potučka na pokyn dozorujúceho prokurátora prepustili na slobodu. Informoval o tom Korzár

Policajti z Národnej kriminálnej agentúry si po oboch Košičanov prišli v štvrtok nadránom. Okoličányho súdy už dvakrát uznali vinným zo závažných činov. Najvyšší súd však rozsudok zrušil. Tentoraz mala byť dôvodom zásahu príprava vraždy.

Špecializovaný trestný súd po približne 130 pojednávaniach odsúdil v auguste tohto roka Okoličányho a Potučka na doživotné tresty odňatia slobody. V kauze bolo obžalovaných spolu 16 ľudí za 19 skutkov. Podľa súdu sa mali jednotliví obžalovaní dopustiť trestných činov ako založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej a teroristickej skupiny, viacerých vrážd, nedovoleného ozbrojovania, lúpeže, vydierania, krádeže, poškodzovania cudzej veci a ďalších. Rozhodnutie ŠTS však ešte nie je právoplatné.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok