Medzinárodný rýchlik narazil do stromov, vlaky výrazne meškajú

TA3 TASR ČTK
2.12.2016 10:10

Výrazné meškanie vlakov si vyžiadala nehoda medzinárodného rýchlika, ktorý v noci na trati medzi Kráľovou Lehotou a Východnou narazil do popadaných stromov. Rušňovodič sa pri nehode zranil.

Medzinárodný rýchlik narazil do stromov, vlaky výrazne meškajú
SITA/Tomáš Benedikovič

Náhradná doprava pre cestujúcich

Prevádzku na hlavnej železničnej trati na severe Slovenska skomplikovalo poškodenie trolejového vedenia po náraze vlaku do spadnutého stromu. Vlak smerujúci do Prahy narazil medzi stanicami Východná a Kráľová Lehota do stromu a následne poškodil trolejové vedenie na oboch koľajniciach. Strojvodca pri kolízii utrpel zranenie. Železnice upozornili, že vlaková doprava v tomto úseku bola obmedzená na jednu koľaj a že súpravy prechádzajú len s pomocou dieselovej lokomotívy.

"Vlaky v tomto úseku v súčasnosti premávajú po jednej traťovej koľaji. Rýchliky premávajú len s pomocou dieselových lokomotív. Cestujúcich z osobných vlakov prepraví náhradná autobusová doprava. Treba však počítať s meškaniami," vysvetlila hovorkyňa železníc Martina Pavliková. Ako ďalej uviedla, premávka vlakov v uvedenom úseku bola počas noci niekoľko hodín úplne zastavená. Pri náraze sa poškodil vlak a autá, ktoré prevážal.

Mapu s aktuálnymi meškaniami vlakov si môžete pozrieť tu.

RegioJet informoval, že svoje spoje medzi Liptovským Hrádkom a Popradom nahradil autobusmi a upozornil na výrazné meškanie vlakov na trati z Košíc do Prahy a z Bratislavy do Košíc.

Neodporúčajú túry

Sneženie skomplikovalo tiež dopravu na cestách, najmä v horských oblastiach. Napríklad horský priesmyk Donovaly na strednom Slovensku uzavreli pre nákladné autá. Vo viacerých regiónoch Slovenska vyhlásili meteorológovia výstrahu pred silným vetrom.

Horská služba neodporučila turistom túry vo Vysokých a Západných Tatrách, ani v Malej Fatre. V Tatrách vyhlásila zvýšené lavínové nebezpečenstvo, teda tretí stupeň z päťdielnej škály. V najvyššom pohorí Slovenska napadlo až 60 centimetrov snehu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok