Polícia prehľadávala budovy súdov, nahlásenú bombu však nenašla

TA3 TASR
30.11.2016 10:23

Bratislavský, košický ale aj trnavský súd museli prehľadávať špecializované jednotky. Dôvodom boli telefonáty, počas ktorých anonym pomerne nekonkrétne nahlásil bomby v rôznych budovách súdov. Výbušné zariadenia sa nenašli.

Museli evakuovať prítomných

Z bratislavského Justičného paláca museli ráno evakuovať všetkých prítomných. Dôvodom bolo anonymné nahlásenie bomby na krajskom súde na číslo polície 158. "O 08.10 h sa dostavila do budovy hliadka Policajného zboru, zároveň vedenie súdu vyhlásilo prostredníctvom rozhlasu evakuáciu sudcov a zamestnancov súdu i všetkých prítomných osôb v Justičnom paláci," potvrdil hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Polícia vykonávala aj pyrotechnickú prehliadku budov okresného a tiež krajského súdu v Trnave pre anonymné nahlásenie bomby. Podľa slov krajskej policajnej hovorkyne v Trnave Martiny Kredatusovej nešlo o jedno nahlásenie. Jeden telefonát sa týkal výhradne trnavského okresného súdu. Druhú prehliadku robila polícia pre anonyma, ktorý nahlásil bombu na bližšie neurčenom krajskom súde, preto bolo potrebné prehliadnuť všetky v rámci krajov.

Niekoľkokrát v roku

Pre nahlásenie bomby evakuovali ráno pred 8.00 h aj budovu súdov v Košiciach. Objekt prehľadávala polícia, prítomní boli hasiči a záchranári. "Záchranné zložky sú na mieste a vykonávajú opatrenia," potvrdila košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.     

Na Okresnom súde Košice II sa malo o 9.00 h opätovne začať pojednávanie vo vlečúcej sa kauze šikanovania rómskych chlapcov na košickej policajnej stanici ešte z roku 2009. Krajský súd tento rok zrušil rozsudok súdu prvého stupňa, ktorý vlani vo februári oslobodil desať obžalovaných zo zneužívania právomocí verejného činiteľa. Odvolací senát vec pre zistené chyby vrátil okresnému súdu, aby ju v potrebnom rozsahu znovu prerokoval a rozhodol.     

K šikanovaniu šiestich rómskych chlapcov zo sídliska Lunik IX vo veku desať až 16 rokov, ktorí boli podozriví z lúpežného prepadnutia dôchodkyne, malo dôjsť 21. marca 2009 na Obvodnom oddelení Policajného zboru Košice - Juh. V kauze boli obžalovaní vtedajší policajti - deväť mužov a jedna žena.  

Budovu košických okresných súdov a krajského súdu na Štúrovej ulici museli pre anonymné nahlásenie bomby evakuovať v tomto roku viackrát. Stalo sa tak aj 7. novembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok