PR správa

Trnavčania si svoj majetok chránia bezpečnostnými dverami

PR
18.11.2016 09:21

Ekonomike v Trnavskom kraji sa darí. Podniky stále prijímajú nových ľudí, nezamestnanosť v regióne patrí k najnižším na Slovensku. Dobré čísla znamenajú aj vyššiu životnú úroveň, no tá do Trnavy a okolia pritiahla aj kriminalitu

Trnavčania si svoj majetok chránia bezpečnostnými dverami

,,Ľudia, ktorí sa živia nepoctivo, dobre vedia, že s rovnakou námahou sa v Trnave môžu dostať k väčším peniazom ako v chudobnejších regiónoch,“ potvrdzuje Jozef Adame, odborník na bezpečné bývanie. Ľudia by si preto svoje príbytky mali chrániť bezpečnostnými dverami, a v Trnave a okolí to aj robia. Potvrdzuje to regionálny riaditeľ Prvej stavebnej sporiteľne v Trnave Milan Baláž, podľa ktorého je čoraz väčší záujem o financovanie bezpečnostných prvkov v domácnostiach. Ide hlavne o klientov, ktorí modernizujú svoje staršie bývanie. ,,Popritom vymenia svoje staré vchodové dvere za bezpečnostné, prípadne si zabezpečia okná. Pri drahších nehnuteľnostiach už kladú dôraz aj na kamerové systémy. Faktom je, že všetky zabezpečovacie prvky sa dajú hradiť zo stavebného sporenia,“ povedal Baláž.

foto2-sita-adlo_0a000002-b873-4fa1.jpg

Ako si však vybrať tie správne a naozaj bezpečnostné dvere? Jozef Adame radí obrátiť sa na firmy, ktoré sa tomuto sortimentu venujú dlhodobo a ktoré dokážu zabezpečiť nielen predaj, ale aj montáž, záručný a pozáručný servis. A v prípade nepredvídaných okolností rýchlo pomôcť 24 hodín denne. Aj v prípade bezpečnostných dverí si treba dať pozor na podozrivo lacné ponuky. ,,Aj Trnavčania majú možnosť výberu – buď si kúpia výrobok lacný alebo bezpečný. Keď mi niekto tvrdí o dverách, kovaní alebo kľúči, že je to lacné a zároveň bezpečné, bol by som opatrný. Lebo tá bezpečnosť niečo stojí, musia tam byť použité kvalitné materiály, ktoré majú svoju cenu,“ vysvetlil Adame, ktorý pred štvrťstoročím zakladal spoločnosť ADLO. Tá bezpečnostne dvere nielen vyrába, ale aj vyvíja. Tohtoročnou novinkou sú bezpečnostné dvere Smart vybavené technológiou, ktorá dokáže sledovať priestor pred nimi. Ak sa tam niekto zdržiava určitý čas, obrázok návštevníka sa dostane na mobilný telefón majiteľa bytu. A ten sa prostredníctvom telefónu môže spojiť s osobou, ktorá je pred dverami a spýtať sa, čo si želá. A je úplne jedno, či je majiteľ bytu len za dverami alebo na dovolenke hoci aj tristo kilometrov od bytu. Okrem dverí však odborník odporúča nezabúdať ani na okná, zvlášť ak sú na prízemí.

foto3-sita-adlo_0a000002-b8da-a8e5.jpg

Mária Posová z trnavskej predajne ADLO dobre pozná požiadavky a vkus zákazníkov z Trnavy a okolia. Najčastejšie si podľa nej vyberajú dvere bezpečnostnej triedy tri, čo je už veľmi dobrý štandard za dobrú cenu. Čo sa týka vzhľadu, po období divokejších farieb dávajú teraz ľudia prednosť striedmejším nadčasovým, ktoré nebudú pôsobiť rušivo pri akýchkoľvek zmenách v interiéri. Skúsená odborníčka však pripomína, že bezpečnostné dvere sú bezpečnostnými len vtedy, ak sú zamknuté. Ak sú iba zabuchnuté, tak sú len obyčajnými dverami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok