Hackeri Anonymous napadli internetovú stránku Vatikánu

TASR
7.3.2012 23:56

Hackeri zo skupiny Anonymous oznámili, že vyradili z činnosti internetovú stránku Vatikánu. Údajne tak chceli vyjadriť protest proti praktikám katolíckej cirkvi a jej sexuálnym škandálom.

Hackeri Anonymous napadli internetovú stránku Vatikánu
SITA

Doména www.vatican.va bola dnes celé popoludnie nedostupná. Hovorca Vatikánu však zatiaľ nemohol potvrdiť, že to skutočne spôsobil útok hackerov. "Anonymous sa dnes rozhodol napadnúť vašu stránku v reakcii na vašu doktrínu, liturgiu, ako aj absurdné a anachronické pravidlá, ktoré vaša zisková organizácia šíri po celom svete," uvádza sa vo vyhlásení talianskej odnože voľného hackerského zoskupenia Anonymous.

Skupina tiež obvinila Vatikán z neustáleho zasahovania do vnútorných záležitostí Talianska. Pripomenula mu tiež zodpovednosť za početné prehrešky z minulosti, vrátane inkvizície, upaľovania kacírov, pálenia kníh, predávania odpustkov a za sexuálne zneužívanie detí katolíckymi kňazmi v ostatných desaťročiach. Hackeri používajúci označenie Anonymous už napadli webové stránky mnohých popredných inštitúcií a firiem po celom svete.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok