PR správa

Ktorí Youtuberi u nás sú populárni?

PR
13.11.2016 02:00

Že vám mená ako Gogo alebo Expoited nič nehovoria? Ak nepatríte medzi tínedžerov, nie je to nič nezvyčajné. Zoznámte sa s Youtubermi.

Ktorí Youtuberi u nás sú populárni?
Thinkstock

Skôr či neskôr musel tento trend doraziť aj k nám a to, čo bolo populárne vo svete niekoľko rokov dozadu, naberá obrátky na Slovensku práve v poslednom období. My sme sa dnes pozreli na to, ktorí Youtuberi sú u nás aktívni a čomu sa venujú. Rovnako sme sa tiež zamerali aj na to, kde môžete získať viac informácií o ich činnosti, samozrejme, okrem ich vlastných videí.

Gogoman

Áno, kto iný ako Gogoman by mal začínať náš prehľad. Jeho kanál je dlhodobo najpopulárnejším a dá sa povedať, že Gogoman bol vlastne prvým populárnym Youtuberom na našom malom slovenskom internete. Všetko začalo hraním hier a komentovaním tohto hrania, čo je koncept, s ktorým začínali aj viacerí známi zahraniční Youtuberi.

Kým oni ale pri tomto štýle zostali, Gogoman pokračoval ďalej - či už rôznymi vlogmi, alebo aj videami na aktuálne témy atraktívne nielen pre mládež. Zaujímavé je, že ochutnáva rôzne špeciality z celého sveta alebo tvorí tematické videá. Veľmi zaujímavým počinom je aj jeho vlastná Chill out talkshow.

Moma

Medzi TOP Youtuberki u nás určite patrí Moma. Vo svojich videách rozoberá nielen dievčenské témy, hoci tým sa venuje tiež, ale komentuje naozaj viacero rôznych vecí okolo seba a u nás všeobecne. Moma veľmi dobre pozná svoje publikum a podľa toho si volí aj témy a štýl videí.

Len nedávno sa stala známejšou aj vďaka jej príbehu o anorexii, s ktorou má problém naozaj veľa dievčat. Treba povedať, že Moma sa na rozdiel od mnohých Youtuberov snaží nielen o akýsi zábavný štýl vo videách, ale chce divákov (či diváčky) v niečom aj poučiť.

Menameselassie

Tohto Youtubera určite poznáte ako parťáka Gogomana. Jeho záujmom je rôznorodý video obsah, či už ide o hranie hier, vlogy alebo rôzne výzvy a testy. Rovnako sa tiež zaujíma o testovanie nastavení pre hry, čo je pomerne populárne a je to oveľa lepšie, ako len nejaké bežné testovanie samotných hier.

Okrem toho má tento Youtuber rád testovanie nielen počítačových hier, ale prakticky čohokoľvek. Zaujímavé je, že má vlastnú značku oblečenia, takže je evidentné, že obchodný a reklamný duch mu nechýba. Aktuálne sa zaraďuje rozhodne medzi TOP sledovaných Youtuberov na našom internete a vždy má niečo nové „v zálohe“.

Sajfa

Sajfu určite poznajú aj „starší“, čiže ročníky pokojne aj nad 20. Tento známy a pomerne obľúbený moderátor, ktorý je už roky rokúce tvárou istého nemenovaného rádia u nás, má aj svoj vlastný Youtube kanál. Jeho „ukecaný“ štýl je svojim spôsobom svojský, ale zato je veľmi obľúbený a najmä - úprimný. Aktívny je aj na sociálnej sieti Facebook.

Popri tom, ako si posedí na gauči s nejakou známou osobnosťou a hrá s ňou hry, dokáže z hosťa vytiahnuť naozaj zaujímavé informácie. Okrem tohto konceptu, kde sú dominantné časovo dlhšie videá, skúša aj kratšiu autorskú tvorbu. Navyše, na rozdiel od predošlých Youtuberov, jeho tvorba nie je primárne určená pre mladšie publikum, ale rozhodne vie aj túto skupinu niečím zaujať!

Kde nájdete informácie o nich?

Áno, nespomenuli sme napríklad Youtuberov ako sú Exploited či mnoho iných. Ak vás ale táto téma viac zaujíma, skúste si ich sami vyhľadať na známom serveri s videami Youtube. Veľa možností ponúka celkovo aj náš slovenský internet a stačí len použiť vyhľadávač, do ktorého zadáte meno hľadaného Youtubera.

Okrem toho je tu niekoľko magazínov pre mladých, ktoré sa venujú problematike a pravidelne prinášajú informácie o tom, čo má ktorí Youtuber nové. Takýmto portálom je napríklad aj Najky.sk, ktorý má dokonca samostatnú kategóriu noviniek o Youtuberoch. Tak na čo ešte čakáte?

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok