V Rakúsku mladík strieľal na policajtov, Salzburg bol hore nohami

TA3 TASR
28.10.2016 08:29

O rozruchu, o ktorý sa postaral v rakúskom Salzburgu 24-ročný muž, ktorý najskôr strieľal zo vzduchovej pištole zo strechy objektu, aby neskôr ušiel, doniesol benzín a chcel sa podpáliť, informovali vo štvrtok tamojšie médiá.

V Rakúsku mladík strieľal na policajtov, Salzburg bol hore nohami
SITA/AP (ilustračný záber)

Muž, ktorý najskôr vyčíňal vo svojom bydlisku, na čo políciu upozornili viacerí občania, začal po privolanej hliadke strieľať. Následne boli privolaní príslušníci špeciálnej jednotky Kobra, ktorí však v bydlisku strelca našli iba jeho zbraň.

Na celom území mesta Salzburg tak vyhlásili po strelcovi pátranie, do ktorého sa zapojili všetky policajné vozidlá, ale aj vrtuľník a psovodi. Jednému z nich sa napokon podarilo hľadaného vypátrať. Keď však Salzburčan videl približovať sa policajtov, polial sa benzínom z kanistra, ktorý naplnil na čerpacej stanici a pokúsil sa o samoupálenie. Policajti ho však premohli a zadržali.

Pri výsluchu sa zadržaný, ktorého medzičasom na podnet prokuratúry previezli do justičného zariadenia Puch-Urstein, priznal k streľbe na policajtov a uviedol, že si želal, aby ho zastrelili.

V bydlisku zadržaného našla polícia viacero digitálnych kamier a cestovných pasov, ktoré môžu pochádzať z inej trestnej činnosti. Viac svetla do prípadu vnesie až prebiehajúce vyšetrovanie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok