Lietadlo s kandidátom na viceprezidenta USA malo nehodu pri pristávaní

TA3 TASR
28.10.2016 07:12

Lietadlo s republikánskym kandidátom na viceprezidenta Spojených štátov Mikeom Penceom pri pristávaní na newyorskom letisku LaGuardia zišlo z dráhy.

Cestujúcich evakuovali

Pence po nehode novinárom povedal, že je v poriadku a nikto na palube lietadla pravdepodobne neutrpel nijaké zranenia. Lietadlo pri pristávaní tvrdo dosadlo na dráhu a piloti začali prudko brzdiť, následkom čoho bolo v kabíne cítiť zápach spálenej gumy.

Podľa Pencea sa na oknách pilotnej kabíny objavili striekance blata. Všetkých cestujúcich z lietadla, ktoré skončilo na tráve mimo pristávacej dráhy, evakuovali zadnými dverami.

 

Zmeškal podujatie

Americké úrady uzavreli až do odvolania newyorské letisko LaGuardia. Pence po nehode novinárom povedal, že nikto z cestujúcich neutrpel zranenia. "Na predných oknách vidno blato," uviedol ešte na palube lietadla Pence, pričom dodal, že všetci vrátane neho "sú v poriadku".

"Som nesmierne šťastný, že všetci z nášho lietadla sú v poriadku. Moja veľká vďaka patrí záchranárom a mnohým ľuďom, ktorí sa o nás báli a modlili sa za nás. Zajtra pokračujeme (v kampani)", napísal neskôr na Twitteri republikánsky kandidát na viceprezidenta.

Hovorca Penceovej kampane Marc Loetter uviedol, že republikánsky kandidát na viceprezidenta zmeškal podujatie, ktorého sa mal v New Yorku zúčastniť, a z letiska odišiel priamo do hotela.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok