Dušičky pocítime najviac na cestách, policajti situáciu nepodceňujú

TA3 TASR
27.10.2016 12:48

S prichádzajúcimi Dušičkami sa viacerí dopravcovia pripravujú na zvýšenú návštevnosť cintorínov. Železnice dnešným dňom pridávajú posilové vlaky. Počas Sviatku všetkých svätých bude v Bratislave premávať k cintorínom aj viac spojov mestskej hromadnej dopravy. Situáciu nepodceňujú ani policajti. Cestujúcich potrápi aj víkendová zmena času.

Pospíme si o hodinu dlhšie

Slovákov cez víkend potrápi aj zmena času z letného na stredoeurópsky, ktorá zasiahne aj tri nočné vlaky štátneho dopravcu Železničnej spoločnosti Slovensko. Hodiny sa posunú v nedeľu ráno o 3.00 h na 2.00 h, vďaka čomu si môžu ľudia podľa dopravcu pospať o hodinu dlhšie v nočných spojoch.

"Nočné vlaky, ktoré sa v tom čase budú nachádzať na trati, zostanú stáť v staniciach až do ich pravidelného odchodu podľa zimného času," opísali z odboru komunikácie ZSSK.

Ovplyvní to 3 spoje

Konkrétne sa zmena času dotkne vlaku EuroNight Bohemia, ktorý vyráža o 19.46 h z Humenného a smeruje do Prahy. Tento spoj bude stáť v stanici Čadca medzi 1.59 h letného času a 2.01 h zimného času, čiže 62 minút. Podobne zasiahne úprava času aj rýchlik Zemplín, ktorý o 21.37 h vyráža z Humenného a smeruje na stanicu Bratislava Nové Mesto. Vlak bude stáť v stanici Ružomberok medzi 1.59 h letného času a 2.03 h zimného času, čiže 64 minút. 

Tretím spojom zasiahnutým zmenou času je rýchlik Zemplín, ktorý vyráža o 22.37 h zo stanice Bratislava Nové Mesto a smeruje do Humenného. Bude stáť v stanici Žilina medzi 2.31 h letného času a 2.43 h zimného času, teda 72 minút "Ďalšie vlaky ZSSK nebudú zmenou zasiahnuté," doplnil dopravca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok