Taliansko čelilo zemetraseniam, hlásia obeť aj desiatky zranených

TA3 ČTK
27.10.2016 06:27

Po dvoch silných otrasoch zasiahol centrálnu oblasť Talianska tretí o sile asi 4,9 stupňa Richterovej stupnice. Zemetrasenia si vyžiadali desiatky zranených a jednu obeť, ktorá zomrela na infarkt.

Stovky ľudí opustili domovy

Podľa šéfa miestneho štábu civilnej obrany Fabrizia Curcia si otrasy pôdy vyžiadali desiatky zranených. Jeden človek zomrel na infarkt, stovky ľudí opustili domovy. Mnohí ľudia prežívali noc v autách.

"Správy nie sú tak katastrofické, ako sme sa obávali," povedal Curcio novinárom. Všetko podľa neho nasvedčuje tomu, že následky nie sú tak vážne ako koncom augusta, kedy v oblasti devastujúce zemetrasenie zabilo okolo 300 ľudí.

V oblasti bolo viacero otrasov

V stredu boli otrasy presahujúce šesť stupňov cítiť až v Neapole asi 250 kilometrov na juh a v Benátkach 300 kilometrov na sever. Prvé záchvevy pôdy o sile 5,4 stupňa zaznamenali seizmológovia v stredu krátko po 19:00 nášho času, asi o dve hodiny neskôr udrelo zemetrasenie ešte silnejšie.

Druhé otrasy mali silu 6,2 stupňa, podľa niektorých agentúr 6,4 stupňa Richterovej škály. Epicentrum prvých otrasov bolo u malej obce Castelsantangelo sul Nera, ktorá leží v provincii Macerata (región Marche) asi 100 kilometrov južne od Ancony.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok