Stredné Taliansko zasiahli silné zemetrasenia, hlásia zranených

TA3 TASR ČTK
26.10.2016 20:45

Stredné Taliansku postihli dve silné zemetrasenia. Prvé záchvevy pôdy o sile 5,4 stupňa zaznamenali seizmológovia krátko po 19:00, asi dve hodiny na to udrelo zemetrasenie ešte silnejšie. Tiesňové linky zaznamenali početné telefonáty.

Rozsah škôd nie je zrejmý

Ďalšie otrasy zeme s magnitúdou 6,2 zasiahli o 21.18 h centrálne Taliansko. Ich hypocentrum sa nachádzalo v hĺbke desiatich kilometrov asi 140 km severovýchodne od Ríma. Vyplýva to z webových informácií Európsko-stredomorského seizmologického centra.

Rozsah predchádzajúceho zemetrasenia, ku ktorému došlo o 19.11, pri tom ešte nie je úplne zrejmý. Po ňom zasiahli oblasť ešte viaceré slabšie dotrasy.
V okolí obce Visso došlo pri ňom k zraneniu dvoch osôb, potvrdil pre spravodajskú televíziu Sky TVG24 šéf tamojšej Civilnej ochrany Fabrizio Curci.

 

Správy prišli i z Ríma

Pôvodne hovorili talianske úrady o tom, že žiadne správy o prípadných zranených alebo obetiach týchto otrasov s magnitúdou 5,4 neprišli. O charaktere zranení, o ktorých informovali záchranári zo spomínanej oblasti, nie sú však zatiaľ známe žiadne detaily.

Je evidentné, že vo viacerých obciach a mestách regiónu v okolí epicentra, prišlo ku kolapsu budov, zväčša objektov poškodených pri nedávnom augustovom ničivom zemetrasení, ktoré si vyžiadalo takmer 300 obetí.

Aj z Večného mesta - Ríma - prišli správy o trhlinách v budovách, informovala tlačová agentúra ANSA. V talianskej metropole bolo už zemetrasenie po 19.00 h evidentne citeľné, ľudia tu vybiehali na ulice a na sociálnych sieťach zverejnili zábery vibrujúcich okien a trasúcich sa lámp.

Témy: Rím Taliansko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok