Poslanci si skrátili obedy a predĺžili rokovacie dni

TA3 TASR
26.10.2016 09:42

Desiata schôdza Národnej rady SR by sa mala skončiť do piatka. Poslanci budú rokovať denne o dve hodiny viac, obedňajšia prestávka sa skráti o polovicu.

Poslanci si skrátili obedy a predĺžili rokovacie dni
SITA/Marko Erd

Dôvodom sú pracovné cesty

Desiata schôdza Národnej rady SR, na ktorej ostáva ešte otvoriť 26 bodov, by sa mala skončiť do piatka. Tomu sa prispôsobí aj rokovanie pléna tak, že dvojhodinová obedňajšia prestávka sa skráti o polovicu a rokovať sa nebude do 19. hodiny, ale o 60 minút dlhšie.

Dohodli sa na tom zástupcovia parlamentných strán na poslaneckom grémiu, jeho závery novinárom tlmočila šéfka klubu SaS Natália Blahová. Dôvodom zámeru skončiť v piatok sú zahraničné pracovné cesty predstaviteľov parlamentu, ako aj budúcotýždňový Sviatok všetkých svätých.

Desiatky opozičných návrhov

Na rokovaní pléna je aktuálne otvorený návrh novely Rokovacieho poriadku NR SR, do rozpravy je v úvode ôsmeho rokovacieho dňa desiatej schôdze parlamentu prihlásených ešte päť poslancov.

Následne prídu na rad desiatky opozičných návrhov zákonov, ako aj správa Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť o stave použitia informačno-technických prostriedkov za prvý polrok 2016, správa Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby o stave použitia informačno-technických prostriedkov za prvý polrok 2016 a správa Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva o stave použitia informačno-technických prostriedkov za prvý polrok 2016.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok