Rokovania o dohode CETA sa skončili po vyše šiestich hodinách neúspechom

TA3 TASR
26.10.2016 06:58

Konzultácie medzi predstaviteľmi všetkých subjektov belgickej federácie, ktoré zvolal minister zahraničných vecí Didier Reynders, sa skončili po vyše šiestich hodinách bez dosiahnutia výsledku ohľadom obchodnej dohody EÚ s Kanadou.

Tlačová agentúra Belga informovala, že rokovania o dohode CETA, ktoré sa skončili v utorok po 22.00 h, budú pokračovať o 08:00 h miestneho času. "Naša práca pokračuje," povedal pre médiá predseda regionálnej valónskej vlády Paul Magnette po skončení utorňajších rokovaní.

Podľa agentúry Belga majú predstavitelia Valónska, ktoré sa stavia proti podpisu dohody CETA, čas do ôsmej hodiny ráno, aby pripravili nové návrhy textov na rokovanie najmä v oblasti poľnohospodárskej politiky, a aby doladili svoje konečné pozície.

Vnútropolitické rokovania všetkých subjektov belgickej federácie pozorne sledujú inštitúcie Európskej únie, lebo ich výsledok ešte stále môže rozhodnúť o tom, či sa vo štvrtok v Bruseli uskutoční plánovaný summit EÚ-Kanada, ktorého hlavným cieľom bol práve podpis dohody CETA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok