Veľký požiar v Považskej Bystrici po mnohých hodinách uhasili

TA3 TASR
26.10.2016 14:07

Viac ako 15 hodín bojovali hasiči z viacerých miest s veľkým požiarom lakovne vo výrobnej hale strojárskej spoločnosti v areáli bývalých Považských strojární v Považskej Bystrici.

Veľký požiar v Považskej Bystrici po mnohých hodinách uhasili
TASR/Radovan Stoklasa

Použili ťažkú techniku

Požiar vo výrobnej hale strojárskej spoločnosti v areáli bývalých Považských strojární v Považskej Bystrici hasiči po viac ako 15 hodinách uhasili. Na rozobratie konštrukcie strechy museli použiť ťažkú techniku.

Ako informoval riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Považskej Bystrici Zdeno Tarabík, celkovo sa pri likvidácii požiaru vystriedalo 50 príslušníkov HaZZ a 15 kusov hasičskej techniky. „Najskôr sa hasili vnútorné priestory výrobnej haly, ale požiar sa rozšíril na konštrukciu strechy, ktorú bolo treba rozobrať a dohášať. S našimi rozbrusovačkami a motorovými pílami to bolo zdĺhavé, preto sme použili ťažkú techniku zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline, vďaka ktorej sa urýchlilo samotné uhasenie požiaru,“ priblížil Tarabík.

Majú kamerový záznam

Ako Tarabík dodal, hasiči majú k dispozícii záznamy z kamier, na ktorých bolo vidieť dymenie približne v čase vzniku požiaru, následne bolo vidieť vzplanutie nejakých horľavých častí a potom sa pravdepodobne z dôvodu skratu kamerový záznam skončil.

Požiar vo výrobnej hale vypukol v utorok pred 19.00 hodinou. Z lakovne sa rozšíril aj na strechu budovy a zasiahol plochu asi 30 x 40 metrov.

Pri udalosti zasiahlo 34 hasičov z Považskej Bystrice, Púchova, Trenčína, Dubnice nad Váhom, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a dobrovoľní hasiči. Pri požiari nikto neutrpel zranenie, príčiny jeho vzniku vyšetrujú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok