Cibulková na Keysovú nestačila, stále má však šancu na postup

TA3 SITA
25.10.2016 18:20

Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako siedma prehrala za 65 minút 1:6, 4:6 s americkou šestkou podujatia Madison Keysovou v záverečnom druhom utorňajšom stretnutí v základnej Červenej skupine dvojhry na koncoročnom výberovom šampionáte BNP Paribas WTA Finals presented by SC Global v Singapure.

Cibulková na Keysovú nestačila, stále má však šancu na postup
SITA/AP

Nádej ešte existuje

Potvrdilo sa, že 27-ročnej Bratislavčanke Cibulkovej to proti 21-ročnej Keysovej nejde. Podľahla jej aj vo štvrtej konfrontácii, pričom ešte nezískala ani set. Cibulková ešte má nepatrnú nádej na prienik do sobotňajšieho semifinále.

Vo štvrtok musí zdolať 2:0 na sety Rumunku Simonu Halepovú a zároveň sa dočkať triumfu nemeckej líderky renkingu Angelique Kerberovej tiež 2:0 na sety nad Keysovou.

Ak by nastala rovnosť troch hráčok s dvoma bodmi po spomenutých presných výsledkoch, Cibulková by postúpila do vyraďovacej nadstavby vďaka pomeru setov 3:4, Halepová aj Keysová by mali 2:4. Ak by Keysová vybojovala set proti Kerberovej a mala s Cibulkovou pomer setov po 3:4, zavážil by v jej prospech triumf vo vzájomnom dueli (po eliminovaní Halepovej so setmi 2:4, pravidlo 4/a/iv/a). Kerberová prekonala Halepovú za 83 minút 6:4, 6:2 a je na prahu postupu.

Keysová je s výkonom spokojná

Thomasom Högstedtom trénersky vedená osemfinalistka všetkých tohtoročných Majors Keysová v zápase dvoch debutantiek na "Masters" dominovala na víťazné údery 26:6, vôbec ju teda nemohlo zastaviť o čosi viac nevynútených chýb - 14:10. Premenila polovicu zo šiestich brejkbalov, Cibulkovú nepustila k žiadnemu. Na esá to bolo 6:0, na dvojchyby 2:4. Američanka získala 86 % fiftínov rozohraných jej prvým podaním a 60 % po druhom. Zvládla 5 zo 6 zákrokov pri sieti, zdolaná iba 2 zo 7.

"Som veľmi šťastná, že som z tohto zápasu vyťažila víťazstvo. Po prvom sete som ešte trochu znervóznela, ale celkovo som veľmi spokojná s mojím dnešným výkonom. V porovnaní s nedeľou som sa lepšie adaptovala na miestny povrch a tie prispôsobenia hry fungovali," povedala Keysová v interview na kurte.

Zverenkyňa fedcupového kapitána Sloveniek Mateja Liptáka Cibulková zatiaľ na tomto podujatí získala 130 000 USD brutto a 250 bodov do počítačového poradia, v ktorom figuruje na svojom rekordnom 8. mieste. Minulý piatok ju vyhlásili za laureátku bilančnej ankety Návrat roka pod hlavičkou Tenisovej asociácie žien - WTA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok