V lietadle, ktoré havarovalo na Malte, neboli pracovníci Frontexu

TA3 ČTK TASR
24.10.2016 10:30

Najmenej 5 ľudí zahynulo pri havárii malého lietadla na letisku na Malte. Dohady o tom, že na palube cestovali zamestnanci pohraničnej agentúry Európskej únie Frontex sa nepotvrdili. Na sociálnej sieti ich poprela aj vysoká predstaviteľka Únie pre zahraničné veci a bezpečnosť Federica Mogheriniová.

Pracovníci maltského medzinárodného letiska predtým vyjadrili domnienku, že v lietadle cestovali pracovníci Frontexu. Pohraničná agentúra EÚ však vo vyhlásení poprela, že by toto lietadlo využívala.

Pracovníci maltského medzinárodného letiska predtým vyjadrili domnienku, že v lietadle cestovali pracovníci Frontexu. Maltské noviny citovali svedka, ktorý povedal, že dvojmotorové luxemburské lietadlo štandardne naberalo výšku, zrazu sa však naklonilo doprava a "rútilo sa priamo k zemi".

Po dopade začal stroj okamžite horieť. Na videách a fotografiách z miesta nešťastia je vidieť hustý čierny dym, ktorý stúpa z horiacich trosiek. Stroj dopadol v blízkosti  rozjazdovej a pristávacej dráhy na letisku v dedine Luqa.

Horiace trosky dopadli medzi obce Kirkok a Safi a časť trupu stroja skončila na letiskovej ceste. Na mieste zasahovala požiarna aj záchranná služba Maltské medzinárodné letisko v Luqe uzavreli, kým neodpracú trosky stroja.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok