Bayern potvrdil post lídra, Dortmund už tri zápasy bez víťazstva

TA3 TASR
24.10.2016 09:10

Futbalisti Bayernu Mníchov potvrdili post lídra nemeckej futbalovej bundesligy. Úradujúci šampión vyhral v sobotu doma nad Borussiou Mönchengladbach 2:0 a po dvoch predchádzajúcich remízach opäť bodoval naplno.

Domáceho favorita príliš nepreveril

Bavori o svojom triumfe rozhodli už v úvodnej polhodine zápasu, keď najskôr v 16. minúte Arturo Vidal hlavičkou po presnom centri Rafinhu otvoril skóre zápasu a v 31. min pridal druhý gól Douglas Costa. Ten po svojom zásahu pobavil divákov, keď sa rozbehol k dvom svojim priateľom na tribúne a spravil si s nimi selfie.

"Mohli sme dať aj viac ako dva góly, ale dôležité sú tri body," hodnotil obranca Bayernu Mats Hummels. Mönchengladbach domáceho favorita príliš nepreveril, čo priznal aj kouč Andre Schubert: "Neboli sme dostatočne agresívni. Bayern dnes jasne dominoval."

Po sobote figurovala na druhom mieste Hertha Berlín s trojbodovým odstupom za Bayernom. Berlínčania pripravili prvú ligovú prehru v sezóne futbalistom 1. FC Kolín po triumfe 2:1. Na súpiske Herthy už po zranení figuroval slovenský obranca Peter Pekarík, ale do hry nezasiahol. "Darí sa nám, ale ešte je len začiatok sezóny," povedal skromne strelec prvého gólu Herthy Vedad Ibiševič. "Nenaháňame Bayern, na to sú tu iné tímy..."

Ingolstadt získal iba druhý bod

Výsledkovú krízu prežíva Borussia Dortmund, ktorá je v bundeslige už tri zápasy bez víťazstva. Po prehre v Leverkusene a remíze s Herthou prišiel ďalší nerozhodný výsledok na ihrisku Ingolstadtu. Domáci viedli ešte v 90. minúte 3:2, ale v nadstavenom čase vyrovnal na konečných 3:3 Christian Pulisic a zariadil aspoň bod pre favorita. Dortmund už ale stráca na Bayern šesť bodov.

"To, čo sme predviedli v prvom polčase nebol bundesligový futbal," narážal na dvojgólové manko po úvodnej štyridsaťpäťminútovke tréner Dortmundu Thomas Tuchel. "Napokon sme mohli byť naozaj radi, že sme v závere dokázali vyrovnať." Ingolstadt získal iba druhý bod v prebiehajúcej sezóne. "Som na chlapcov naozaj hrdý. Ukázali sme, že sme na správnej ceste," vyhlásil kouč domácich Markus Kauczinski.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok