V Japonsku sa odpálil dôchodca, explózia zranila troch ľudí

TA3 ČTK TASR
23.10.2016 10:44

Sedemdesiatdvaročný penzionovaný vojak sa predpoludním odpálil vo verejnom parku v japonskom meste Ucunomija, metropole prefektúry Točigi. Pri výbuchu sa ďalší traja ľudia zranili. Incident bol podľa vyhlásenia polície pravdepodobne samovražedným činom.

Japonská televízia NHK s odvolaním sa na políciu tiež uviedla, že druhá explózia na neďalekom asi 200 metrov vzdialenom parkovisku zničila dve autá. Jedno z nich patrilo vojakovi. V rovnakom čase úplne zhorel mužov dom vzdialený približne osem kilometrov od parku.

Mestská polícia v Ucunomiji asi 100 kilometrov severne od Tokia bez ďalších podrobností dodala, že po mužovi sa našiel list na rozlúčku a všetky tri incidenty vyšetruje, napísala agentúra Reuters.

Pri výbuchu v parku sa zranili dvaja muži vo veku 64 a 58 rokov, tretím zraneným je podľa NHK 14-ročný školák. Agentúra Reuters v komentári uviedla, že počet samovrážd v Japonsku v uplynulých rokoch síce poklesol, v porovnaní s ostatnými krajinami však stále patrí medzi najvyššie na svete.

Ročne si v tejto ázijskej krajine vezme život zhruba 30.000 ľudí. Odborníci upozorňujú, že príčinou samovrážd medzi dôchodcami sú často existenciálne obavy v dôsledku malých dôchodkov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok