AT&T preberie Time Warner, obrovská mediálna fúzia sa týka aj Markízy

TA3 TASR ČTK
23.10.2016 08:34

Americký telekomunikačný koncern AT&T sa dohodol na zámere odkúpiť Time Warner. Táto mediálna spoločnosť je hlavným akcionárom spoločnosti Central European Media Enterprises, ktorá vlastní Markízu alebo českú televíziu Nova a ďalšie stanice.

AT&T preberie Time Warner, obrovská mediálna fúzia sa týka aj Markízy
TASR/Tomáš Halász

Jedna z najväčších mediálnych skupín sveta

Výsledkom by malo byť vytvorenie jednej z najväčších mediálnych skupín sveta. Predstavitelia spoločností sa dohodli na kúpnej cene 107,5 dolára za jednu akciu, z čoho vychádza suma 85,4 miliardy dolárov (78,4 mld. eur).

Hodnota nákupu po zarátaní dlhu spoločnosti Time Warner dosahuje 108,7 miliardy dolárov (99,9 mld. eur). Time Warner vlastní filmové štúdiá Warner Bros., ako aj televízne kanály HBO či CNN. Je taktiež hlavným akcionárom spoločnosti Central European Media Enterprises, ktorá vlastní Markízu alebo českú Novu a ďalšie stanice.

Predstavenstvá spojenie schválili

Podľa DPA predstavenstvá oboch subjektov túto akvizíciu na stretnutí v sobotu večer jednohlasne schválili, rozhodnutie však musia ešte preskúmať príslušné regulačné orgány.

Republikánsky kandidát na post prezidenta USA Donald Trump v sobotu vyhlásil, že ako šéf Bieleho domu by bol proti takejto dohode, pretože znamená sústredenie príliš veľkého vplyvu do rúk príliš malej skupiny ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok