Vlkolínec pritiahol rekordný počet turistov, lákadlom bol aj koberec

TASR
22.10.2016 16:47

Pamiatková rezervácia ľudovej architektúry Vlkolínec, ktorá je od roku 1993 zapísaná do Zoznamu Svetového dedičstva UNESCO, prilákala počas leta rekordný počet turistov. Počas letnej sezóny ju navštívilo takmer 30-tisíc ľudí.

Vlkolínec pritiahol rekordný počet turistov, lákadlom bol aj koberec
SITA/Milo Fabian

Hlavnými lákadlami boli okrem stálych expozícii ručne tkaný Koberec národov a maketa Domu Unesco. "Do obidvoch aktivít sa v rámci tvorivých dielní mohli zapojiť všetci návštevníci Vlkolínca. Na koberec pridávali stužky so svojím menom a krajinou odkiaľ prišli, podobnými iniciálami označovali aj šindle tvoriace strechu makety Domu UNESCO," informoval Martin Hromada z ružomberskej radnice.

Koberec národov s vlastnoručne vyrobenými stužkami, na ktorých sú názvy krajín a podpisy ľudí, ktorí sa na tvorivých dielňach počas leta zúčastnili, rástol do dĺžky. Napokon mal takmer 30 metrov. "Tkanie koberca a práca s hlinou boli najobľúbenejšími aktivitami tvorivých dielní. Celkovo si deti aj dospelí mohli vybrať maliarske, hrnčiarske, tkáčske aktivity, ako aj paličkovanie a drevorezbu," doplnil Jaroslav Maga z ružomberského mestského úradu.

Obidva výrobky nájdu záujemcovia v priestoroch Mestského úradu v Ružomberku. Neskôr ich pracovníci prenesú do Domu UNESCO vo Vlkolínci. Tento objekt sa v súčasnosti buduje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok