Pri nehode vlaku v Kamerune zahynulo najmenej 53 ľudí

TA3 ČTK
21.10.2016 22:31

Najmenej 53 ľudských životov si vyžiadala železničná nehoda v Kamerune. Ďalších 300 ľudí utrpelo zranenia, oznámilo tamojšie ministerstvo dopravy.

Súprava plná cestujúcich sa vykoľajila na trati medzi hlavným mestom Yaoundé a prístavom Douala v Kamerune. Výrazný nárast počtu obetí ministerstvo oznámilo až niekoľko hodín po nehode. Pôvodne sa hovorilo o desiatich mŕtvych.

Cestujúci pred nehodou počuli hlasnú ranu. "Obzrel som sa a uvidel, ako vagóny za nami odchádzajú z koľají a valia sa ďalej. Bolo tam veľa dymu," opísal nehodu reportér agentúry Reuters. Pred odchodom zo stanice v Yaoundé zamestnanci pripojili k vlaku s deviatimi vagónmi ďalších osem vozidiel. Cestujúcich bolo viac ako obvykle - na diaľnici medzi hlavným mestom a prístavom Douala sa totiž zrútil most, takže tam bola uzavretá cesta.

Zatiaľ nie je jasné, či väčší počet vagónov hral pri nehode nejakú rolu. Podľa agentúry AP bolo vo vlaku 1300 ľudí namiesto obvyklých 600. Vykoľajenia vlakov nie je na afrických železniciach výnimkou. Najmä v centrálnej časti kontinentu je príčinou chabá údržba koľají a nedodržiavanie bezpečnostných pravidiel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok